34 SBC: David srušio Alijeva u Subotici

Foto: SBC
 
 

Novi internacionalni MMA spektakl pod Serbian Battle Championship banerom i ovog puta pod otvorenim nebom, održan je na stadionu malih sportova u Subotici. Veoma aktivan period za najveću regionalnu i jednu od najcenjenijih MMA organizacija Evrope nastavio se 34. SBC manifestacijom koja je ugostila borce iz Rusije, Brazila, Turske, Azerbejdžana, Bosne i Hercegovine i Srbije.


Najzanimljivija borba za domaću publiku u sportskom gradu na severu naše zemlje bila je duel između mladog subotičanina Davida Tečera koji je do novog velikog profesionalnog trijumfa stigao protiv Elčina Alijeva iz Azerbejdžana gušenjem u prvoj rundi. Iako je prvobitno bila najavljena borba između Tečera i iskusnog Slavoljuba "Mitketa" Mitića, Elčin Alijev u borbu je ušao kao zamenski borac.


U fantastičnom brazilsko-ruskom duelu između SBC šampiona Verlesona Ribeira i opasnog ruskog borca Nidžata Imanova jednoglasnom odlukom sudija nakon tri runde velike borbe do pobede je stigao Brazilac,


Bila je ovo MMA noć u kojoj su ratnici od sedam održanih težinskih borbi, čak šest završili već u prvoj rundi, zabeleživši brze ali atraktivne I razorne borbe. Zanimljivi su bili internacionalni nastupi ruskih, azerbejdžanskih i turskih boraca Emrana Hafizoglua, Dauda Gadžijeva i Orhana Velijeva, koji su na turniru u Srbiji tražili priznanje na sve jačoj međunarodnoj MMA sceni.


U sudaru domaćih mladih MMA neporaženi talenat Jovan Zdelar gušenjem u prvoj rundi došao je do pobede nad mladim Draganom Dragojevićem, dok je Andrija Stojiljković tehničkim nokautom u prvoj rundi slavio protiv Antonia Zovaka.


U drugom SBC spektaklu koji je održan u Subotici borci su dali sve od sebe kako bi istakli ime u najbrže rastućem sportu na svetu, a obožavaoci sporta imali su priliku da provedu veče za pamćenje, uz besplatan ulaz i borilačku predstavu najvišeg nivoa.


Uskoro sledi još jedna SBC manifestacija dostojna svake poznate svetske scene, ovaj put u Zrenjaninu u kojoj će mladi borci imati priliku da izgrade svoje ime, dok će nešto iskusniji i dokazani borci tražiti potvrdu i priznanje svojih kvaliteta koji su ih doveli na prestižnu SBC Revenge manifestaciju.


SBC 34 Revenge

Subota, 11.09.2021.

Stadion malih sportova, Subotica


Rezultati:


1. Jovan Zdelar pobedio Dragana Dragojevića gušenjem (Arm-Triangle Choke)  1R  1:18


2. Emran Hafizoglu pobedio Bojana Asaka tehničkim nokautom TKO (Punches)  1R  0:48


3. Andrija Stojiljković pobedio Antonia Zovaka tehničkim nokautom TKO (Punches)  1R  1:33


4. Daud Gadzhiev pobedio Orkhana Veliyeva gušenjem (Rear- Naked Choke)  1R  2:08


5. Elvin Alakbarov pobedio Milana Ćulibrka tehničkim nokautom TKO (Retirement)  1R  5:00  


6. Werlleson Ribeiro pobedio Nidzhata Imanova jednoglasnom sudijskom odlukom (Unanimous)  3R  5:00


7. David Tečer pobedio Elchina Aliyeva gušenjem (Rear-Naked Choke)  1R  0:33


Datum: 12.09.2021. Autor: Neda Miletić

PROČITAJTE JOŠ...

LISTA KOMENTARA

Trenutno nema komentara u sistemu

OSTAVITE VAŠ KOMENTAR

Ime:
Prezime:
Tekst komentara:

POGLEDAJTE JOŠ I...

POVEZANE VESTI...

AKCIJE

Ako podjednako volite sport i da pišete o njemu, odnosno znate nešto novo i zanimljivo o nekoj sportskoj temi,  a uz to želite da svoje znanje iz oblasti sporta nesebično podelite sa drugima, javite nam se. Čekamo Vas!
Zanimaju Vas informacije o određenoj sportskoj manifestaciji (turniru, prvenstvu, akciji, seminaru, itd.), pogledajte najave aktuelnih sportskih manifestacija u okviru našeg Sportskog kalendara...
Ukoliko vodite neku sportsku organizaciju (savez, klub, asocijaciju i sl.) ili ste organizator neke sportske manifestacije (turnir, akcija, seminar, sl.) i želite da je medijski promovišete, odnosno sa njom upoznate širu javnost, Savremenisport.com može postati Vaš Medijski partner...
Osetite deo atmosvere sa najzanimljivijih već održanih sportskih manifestacija putem slika koje smo zbog Vas zabeležili u okviru Foro galerije...