x

34 SBC: David srušio Alijeva u Subotici

34 SBC: David srušio Alijeva u Subotici Foto: SBC

Novi internacionalni MMA spektakl pod Serbian Battle Championship banerom i ovog puta pod otvorenim nebom, održan je na stadionu malih sportova u Subotici. Veoma aktivan period za najveću regionalnu i jednu od najcenjenijih MMA organizacija Evrope nastavio se 34. SBC manifestacijom koja je ugostila borce iz Rusije, Brazila, Turske, Azerbejdžana, Bosne i Hercegovine i Srbije.


Najzanimljivija borba za domaću publiku u sportskom gradu na severu naše zemlje bila je duel između mladog subotičanina Davida Tečera koji je do novog velikog profesionalnog trijumfa stigao protiv Elčina Alijeva iz Azerbejdžana gušenjem u prvoj rundi. Iako je prvobitno bila najavljena borba između Tečera i iskusnog Slavoljuba "Mitketa" Mitića, Elčin Alijev u borbu je ušao kao zamenski borac.


U fantastičnom brazilsko-ruskom duelu između SBC šampiona Verlesona Ribeira i opasnog ruskog borca Nidžata Imanova jednoglasnom odlukom sudija nakon tri runde velike borbe do pobede je stigao Brazilac,


Bila je ovo MMA noć u kojoj su ratnici od sedam održanih težinskih borbi, čak šest završili već u prvoj rundi, zabeleživši brze ali atraktivne I razorne borbe. Zanimljivi su bili internacionalni nastupi ruskih, azerbejdžanskih i turskih boraca Emrana Hafizoglua, Dauda Gadžijeva i Orhana Velijeva, koji su na turniru u Srbiji tražili priznanje na sve jačoj međunarodnoj MMA sceni.


U sudaru domaćih mladih MMA neporaženi talenat Jovan Zdelar gušenjem u prvoj rundi došao je do pobede nad mladim Draganom Dragojevićem, dok je Andrija Stojiljković tehničkim nokautom u prvoj rundi slavio protiv Antonia Zovaka.


U drugom SBC spektaklu koji je održan u Subotici borci su dali sve od sebe kako bi istakli ime u najbrže rastućem sportu na svetu, a obožavaoci sporta imali su priliku da provedu veče za pamćenje, uz besplatan ulaz i borilačku predstavu najvišeg nivoa.


Uskoro sledi još jedna SBC manifestacija dostojna svake poznate svetske scene, ovaj put u Zrenjaninu u kojoj će mladi borci imati priliku da izgrade svoje ime, dok će nešto iskusniji i dokazani borci tražiti potvrdu i priznanje svojih kvaliteta koji su ih doveli na prestižnu SBC Revenge manifestaciju.


SBC 34 Revenge

Subota, 11.09.2021.

Stadion malih sportova, Subotica


Rezultati:


1. Jovan Zdelar pobedio Dragana Dragojevića gušenjem (Arm-Triangle Choke)  1R  1:18


2. Emran Hafizoglu pobedio Bojana Asaka tehničkim nokautom TKO (Punches)  1R  0:48


3. Andrija Stojiljković pobedio Antonia Zovaka tehničkim nokautom TKO (Punches)  1R  1:33


4. Daud Gadzhiev pobedio Orkhana Veliyeva gušenjem (Rear- Naked Choke)  1R  2:08


5. Elvin Alakbarov pobedio Milana Ćulibrka tehničkim nokautom TKO (Retirement)  1R  5:00  


6. Werlleson Ribeiro pobedio Nidzhata Imanova jednoglasnom sudijskom odlukom (Unanimous)  3R  5:00


7. David Tečer pobedio Elchina Aliyeva gušenjem (Rear-Naked Choke)  1R  0:33


Datum: 12.09.2021. Autor: Neda Miletić

PROČITAJTE JOŠ...