x

Kragujevčanke protutnjale Banjicom

Kragujevčanke protutnjale Banjicom Foto: SPD Radnički

Rukometašice Radničkog su u premijernom meču Arkus lige za žene savladale ekipu Crvene zvezde u gostima rezultatom 32:30, poluvreme 18:15 i tako ubeležile prve ovosezonske bodove.

Ekipa Crvene zvezde, novajlije u najvišem rangu takmičenja je bila poprilična nepoznanica vicešampionkama Srbije. Stručni štab Radničkog je ipak pozivao na oprez pre susreta, obzirom na iskusni sastav Beograđanki. Bolje su otvorile utakmicu Kragujevčanke i došle do startnog vođstva (1:3, 3. min), pogotkom kapitena Tijane Petrović. Prenuo se domaćin, na trenutak došao i do gola prednosti, a onda je usledila furiozna serija Radničkog, po kojoj su bile prepoznatljive prethodne sezone i u 17. minutu na semaforu je stajao rezultat 6:12. Održavale su gošće prednost od 4 do 5 golova razlike, ali uz neiskorišćen sedmerac u finišu prvog dela igre, iskustvo domaćih igračica je dalo rezultata i na veliki odmor se odlazi rezultatom 15:18.

Desetominutni odmor je očito više prijao domaćim rukometašicama, koje sa dva brza gola smanjuju prednost (17:18, 31. min), no Radnički za trenutak odbija taj nalet, ali ubrzo dolazi do poravnanja rezultata (21:21, 42. min). Izgleda da je rezultatski egal bio inicijalna kapisla za podmlađenu ekipu Šumadijskog superligaša da ubaci u gornji stepen prenosa i još jednom serijom 6:0, za samo 6 minuta golom Teodore Veličković stignu do kapitalne prednosti (21:27, 48. min). U tim momentima se razgoropadila Gordana Petković, skinuvši par šuteva i uspešno prekinuvši nekoliko kontranapada Crvene zvezde, koja je dala sve od sebe da napravi rezultatski preokret, no to im nije uspelo. U samom finišu utakmice, domaće igračice su uspele da svedu poraz na podnošljivih dva gola razlike (30:32), što ne umanjuje uspeh Radničkog, koji osvaja prve bodove u novoj sezoni.

Sve igračice Radničkog su dale maksimalni doprinos u ovom susretu, ali je vredno izdvojiti rolu Gordane Petković, koja je dala sigurnost odbrani, frenetično borbenu i uz Kseniju Petrović večeras najefikasniju Ajlin Bjelak, kao i Tijanu Petrović koja je pogotkom i sa par asistencija u finišu meča stavila tačku na I.

U redovima domaćina najefikasnija je bila Aleksandra Mitić sa 8 pogodaka, dok su kod pobednika najraspoloženije bile Ajlin Bjelak sa 9 i Ksenija Petrović sa 8 postignutih golova.

Igrač utakmice: Gordana Petković (Radnički)

RK Crvena zvezda – RK Radnički: 30:32 (15:18)

Beograd: SC “Voždovac”. Gledalaca: 250
Sudije: Marko Boričić, Dejan Marković. 

Sedmerci: Crvena zvezda  6 (5), Radnički 3 (1)
Isključenja:Crvena zvezda 10 min, Radnički 10 min

Crvena zvezda: Mitić, Petković 1, Momčilović 1, Ristić 1, Đurković 6, Ćorić, Krća 1, Jelić, A. Krća, Erdeljanović  1, Kunčar, Mitić 8, Gudžić 5, Kostrešević 2, Andrić 2, Protić 2.

Radnički: J.Pojužina, Todorović 3, Veličković 5, Bjelak 9, Inđić 1, Knežević 3, Vlašković, Mikić, Petković (18 odbrana, sedmerac), K. Petrović 8, Ž. Pojužina, Stoiljković, T. Petrović 3, Andrić, Ranković, Vasović.

Narednu utakmicu drugog kola Arkus lige za žene, Radnički će odigrati u subotu 18. septembra, kada će ugostiti starog rivala, ekipu Bekamenta BB iz Aranđelovca.

Datum: 12.09.2021. Autor: SPD Radnički

PROČITAJTE JOŠ...