x

Vicešampionke startuju na Banjici

Vicešampionke startuju na Banjici Foto: SPD Radnički

Staro sportsko pravilo glasi da je lakše osvojiti nego odbraniti osvojeno. Rukometašice Radničkog, prošlogodišnje vicešampionke Srbije, u drugu sezonu takmičenja u eliti srpskog rukometa, ulaze u znatno izmenjenom i podmlađenom sastavu, a kao primarni cilj uz vrhunske rezultate je stvaranje jedne nove ekipe kao zalog za budućnost.

Svoj talenat i mukotrpan rad u pripremnom periodu će pokazati u subotu 11. septembra u SC „Vračar“ na Banjici, gde će ih u okviru prvog kola Arkus lige za žene ugostiti domaćin, ekipa Crvene Zvezde.

Druga sezona po ulasku u najviši rang takmičenja uvek bude teža, očekivanja su velika, pogotovo nakon osvajanja drugog mesta u prethodnoj. Podmladili smo ekipu, doveli smo adekvatna pojačanja, ali znatno mlađa i neiskusnija. Adekvatnu proveru ćemo imati već na samom startu šampionata Arkuslige, gostovanju Crvenoj Zvezdi, novajliji u ligi sa kojima se nismo sastajali u prošlosti. Nemam dovoljno informacija o njima, ali ono što znam je da u sastavu imaju iskusne i prekaljene igračice kao što su Gudžić, Kostrešević, sestre Krća, što ih čini nezgodnim protivnikom. Idemo sa dosta optimizma, očekujem naše dobro izdanje i ako odigramo u našem prepoznatljivom stilu, nadam se premijernim bodovima, najavio je uvodni meč Arkuslige za žene, šef stručnog štaba Radničkog  Rodoljub Kurandić.

Početak utakmice je zakazan za 18:30 časova, a pravdu će deliti sudijski par Marko Boričić i Dejan Marković iz Beograda.

Za navijače Radničkog i ljubitelje rukometa je obezbeđen video-link sa direktnim prenosom utakmice:

Datum: 10.09.2021. Autor: SPD Radnički

PROČITAJTE JOŠ...