x

Luštica bay: Prvi internacionalni turnir u odbojci na pijesku

Luštica bay: Prvi internacionalni turnir u odbojci na pijesku

Jedinstvena prilika za nova sportska uzbuđenja u Luštici Bay stiže već tokom vikenda kada će ljubitelji odbojke na pijesku moći da uživaju u nadmetanjima mješovitih domaćih i internacionalnih muških timova profesionalnih igrača tokom Prvog internacionalnog profesionalnog turnira u odbojci. U subotu i nedjelju, novi sportski tereni u naselju Central Luštica Bay biće „poprište“ sportskih borbi profesionalnih odbojakaša iz Rusije, Crne Gore, Srbije i Bosne i Hercegovine. 


Prvi internacionalni odbojakški turnir „Beach Volleyball Luštica Bay 2021“ 21. i 22. avgusta koji, uz podršku Luštice Development i Turističke organizacije Tivat priprema Odbojkaški klub „Akademija“ iz Tivta, okupiće profesionalne odbojkaše  Crne Gore, Srbije, Bosne i Hercegovine i Rusije. Među igračima iz ove četiri države koji će se takmičiti za nagradni fond ukupno vrijedan 1800 eura, su mahom profesionalni odbojkaši i igrači odbojke na pijesku među kojima Aleksandar Marojević, Dalibor Lečić, Vladan Stojanović, Stefan Mirković, Stefan Radević, Vladimir i Slobodan Bojić, te Aldin i Admir Oković, Aleksandar Gavrilov, Ivan Lozić i Nenad Šormaz.


Mečevi osam profesionalnih ekipa, po četiri iz Crne Gore i inostranstva biće odigrani sjutra (subota, 21.avgust) a 22. u nedjelju, od 16 časova polufinale i finale turnira. Prvoplasirani tim biće nagrađen sa 800 a drugi sa 400, dok će tim na trećem mjestu dobiti 300 eura. Biće uručena četiri trofija i osam medalja. 


„Teren za odbojku na pijesku u naselju Central Luštica Bay je trenutno jedan od samo tri standardizovana terena ovog tipa u Crnoj Gori, što nagovještava veliki potencijal za takmičenja na najvišem nivou. Novi sportski tereni u naselju Central su odlična prilika da u Luštici Bay omogućimo sportistima, rekreativcima i ljubiteljima sportova da budu, takoreći, na svom terenu i u punom elementu. Nakon Evropskog prvenstva u jedrenju u junu, ovo je zapravo drugi internacionalni sportski događaj koji se organizuje u Luštici Bay ove godine i vjerujemo da već pozicioniramo Lušticu Bay kao svestranu destinaciju, ali i Tivat kao grad koji njeguje sport“, saopštila je Maša Radulović, menadžerka korporativnih komunikacija u Luštici Development.  


Prema riječima Aleksandra Marojevića, iz OI „Akademija“,  odbojka na pijesku ili bič volej (Beach Volley) je jedan od globalno najpopularnijih i najatraktivnijih sportova. „Atraktivna i igračima i gledaocima, odbojka na pijesku je karakteristična za primorska mjesta što Tivat čini idealnim za promociju i pozicioniranje ovog sporta, a zainteresovane omladine, naročito djevojčica, zaista ima“, rekao je Marojević.


Pored Evropskog prvenstva u jedrenju održanog u junu, u Luštici Bay je ovog ljeta pokrenut program „Treniraj kao šampion“ u okviru kojeg su organizovani sportski kampovi poput košarkaškog kampa za djecu pod vođstvom proslavljenog košarkaša Vlade Divca, te vaterpolo kampa crnogorskih zlatnih „ajkula“ Vjekoslava Paskovića i Damjana Danilovića.  


Datum: 20.08.2021. Autor: Dragana Bećirović

PROČITAJTE JOŠ...