x

Uspešan međunarodni badminton kamp na Karatašu

Uspešan međunarodni badminton kamp na Karatašu Foto: BSS

Badminton kamp perspektivnih sportista uspešno je održan 23. put. Trenažnom i edukativnom okupljanju u Omladinskom kampu ‘’Đerdap’’ na Karatašu, pod pokroviteljstvom Ministarstva omladine i sporta Republike Srbije a u organizaciji Badminton saveza Srbije, prisustvovali su reprezentativci Srbije u badmintonu svih uzrasnih kategorija, perspektivni takmičari, treneri reprezentacija, treneri i takmičari centara u razvoju i organizatori kampa.


Gotovo 70 učesnika kampa bilo je veoma aktivno sve vreme boravka. Tri trenažne grupe su u prepodnevnim i poslepodnevnim časovima radile pod kapom trenera reprezentacija Milana Barbira, Nikole Mijačića i Dragan Antića, kao i trenera Ilije Pavlovića i Borka Petrovića. Pored rada u sali, obilje edukativnih sadržaja nije izostalo ni ove godine. Multimedijalne sesije, video analize, kursevi i obuke su realizovani i izvan terena u izvanrednim uslovima OK ‘’Đerdap’’, kojim rukovodi Zavod za sport i medicinu sporta Republike Srbije, a čiji su stručnjaci uspešno sproveli i psihološka i motorička testiranja repezentativaca u badmintonu uzrasta do 13, 15 i 17 godina. Takođe, treneri Badminton saveza Srbije su realizovali i specifična periodična testiranja svih takmičara – učesnika kampa. Treneri na obuci iz Kraljeva, Zrenjanina i Beograda su imali priliku za sticanje znanja i ogromnog iskustva kroz teorijski i praktičan rad. Epitet međunarodni ovaj kamp je poneo zahvaljujući učešću takmičarke Kanak Ghanghash iz Indije, koja boravi i aktivno trenira u Srbiji.


Posebnu draž Međunarodnom badminton kampu – Karataš 2021 je dalo istovremeno održavanje Olimpijskih igara u Tokiju. Učesnici kampa su sa ogromnom pažnjom pratili i podržavali izuzetne nastupe srpskih olimpijaca. Takođe, izuzetno zanimljiv badminton turnir na Olimpijskim igrama je svakodnevno praćen i analiziran. Kuriozitet je svakako predstavljalo osvajanje zlatne olimpijske medalje danskog takmičara Viktora Akselsena kao prvog evropljanina kojem je to pošlo za rukom nakom punih 25 godina.


Divnu atmosferu, izuzetno kvalitetan i produktivan trenažni praktičan i teorijski rad bio je upotpunjen brojnim društvenim aktivnostima koje su dodatno doprinele da i ovaj kamp na ‘’čuvenom’’ Karatašu ostane svima u najlepšem sećanju.


Datum: 04.08.2021. Autor: Badminton savez Srbije

PROČITAJTE JOŠ...