x

Poznat raspored trka kajakaša u Tokiju

Poznat raspored trka kajakaša u Tokiju Foto: KSS

Pred početak takmičenja u kajaku sprint na Olimpijskim igrama u Tokiju, održan je sastanak vođa ekipa. Posle sastanka na kojem se, između ostalog, potvrđuju posade u svim disciplinama, poznate su i poimenične startne liste.


Takmičenje na regatnoj stazi Sea Forest Waterway u ponedeljak (02. avgusta) od srpskih reprezentativaca otvoriće Milica Novaković kvalifikacijama u jednosedu na 200 metara. Novaković će veslati u poslednjoj, petoj trci kvalifikacija u stazi četiri. Trka startuje u 02:58 časova ujutro po srednjeevropskom vremenu. Mesto u polufinalu izboriće dve prvoplasirane takmičarke, dok će se ostale kajakašice boriti u četvrtfinalu.


Novaković: Spremna sam za Tokio


Nešto manje od sat vremena kasnije, na startu kvalifikacija u jednosedu na 1000 metara naći će se Bojan Zdelar. Bojan će veslati u četvrtoj trci koja počinje u 3 sata i 45 minuta po srpskom vremenu. Jednako kao i u konkurenciji dama, dvojica prvoplasiranih u kvalifikacijama izboriće direktan plasman u polufinale, dok će se ostali takmičenje nastaviti u četvrtfinalu.


“U Olimpijskom selu vlada izuzetno pozitivna atmosfera, s obzirom da su svi sportisti iz jedne države na jednom mestu. Ovo je jedna od retkih prilika da se družimo sa našim kolegama i da se međusobno podržavamo. Sve medalje i odlični rezultati koje su naši reprezentativci postigli do sada su nam poseban vetar u leđa i jedan motiv više da se i mi borimo najbolje što možemo za našu zemlju“, izneo je prve utiske iz Olimpijskog sela Zdelar.



“Staza na kojoj se takmičimo je odlična! Prvi put ćemo nastupati u ovom regatnom centru i na sve nas je ostavila odličan utisak. Velika prednost jeste što je samo 20 do 30 minuta udaljena od Olimpijskog sela što je za nas važna stvar“, dodao je Zdelar.


Osim u jednosedu na 1000 metara, Zdelar će se u Tokiju takmičiti u u jednosedu na 200 metara, kao i Strahinja Stefanović.


U kvalifikacijama u K1-200 na startu će se prvi naći Zdelar, u sredu (04. avgust) u četvrtoj trci od 02:51, dok će Stefanović veslati u poslednoj trci sedam minuta kasnije (02:58). U kvalifikacijama K1-200, mesto u polufinalu izboriće dvojica prvoplasiranih, dok će ostali put do polufinala morati da izbore kroz četvrtfinale.


Zdelar: Olimpijske igre su velika čas


Četrdeset minuta kasnije, Milica Novaković naći će se na startu kvalifikacija jednoseda na 500 metara (03:40). Zbog promene pravila prema kojima se na Olimpijskim igrama u jednoj disciplini mogu takmičiti dvoje predstavnika iz jedne zemlje, u K1-500 će se veslati čak šest kvalifikacionih trka. Novaković će startovati u prvoj trci, dok će mesto u polufinalu direktno iz kvalifikacija izboriti po tri prvoplasirane takmičarke. Ostale će takmičenje nastaviti u četvrtfinalu.


Raspored srpskih reprezentativaca u kvalifikacijama

02. avgust


02:58 kvalifikacije K1-200 Milica Novaković

03:45 kvalifikacije K1-1000 Bojan Zdelar


4. avgust


02:51 kvalifikacije K1-200 Bojan Zdelar

02:58 kvalifikacije K1-200 Strahinja Stefanović

03:40 kvalifikacije K1-500 Milica Novaković


Datum: 01.08.2021. Autor: Nebojša Radović

PROČITAJTE JOŠ...