x

Basketaši Srbije u borbi za finale OI u Tokiju protiv Rusije

Basketaši Srbije u borbi za finale OI u Tokiju protiv Rusije Foto: FIBA

Muška seniorska 3x3 reprezentacija Srbije ostala je neporažena posle preliminarne faze turnira na Olimpijskim igrama – u poslednjem meču savladala je Rusiju. Srbiju u sredu 28. jula očekuje polufinalni meč od 17.30 sati (10.30 časova po srpskom vremenu) ponovo protiv Rusije, koja je u četvrtfinalu pobedila Holandiju 21:19.


XXXII Letnje Olimpijske igre održavaju se u periodu od 23. jula do 08. avgusta 2021. godine, u Tokiju (Japan), u organizaciji Olimpijskog komiteta Japana i Međunarodnog olimpijskog komiteta (MOK), nakon što su prethodno bile odložene zbog pandemije korona virusa (Covid19).


Raspored utakmica i rezultati takmičenja u basketu 3X3 za muškarce na OI u Tokiju 2020


Poslednjeg dana 3x3 turnira na Olimpijskim igrama u Tokiju, Srbija je savladala reprezentaciju Rusije rezultatom 21:10. Iako Srbiji ovaj meč nije bio od rezultatakog značaja, jer je svakako obezbeđeno prvo mesto i plasman u polufinale, reprezentativci su i u ovoj partiji imali vrhunski pristup igri. Treba naglasiti da je u pripremnom periodu za Olimpijske igre reprezentacija Srbije najveći broj svojih trening utakmica upravo odigrala protiv ovog rivala (i protiv Holandije), tako da Rusi nisu bili nepoznanica našem timu. To se i na terenu videlo i ni jednog trenutka protivnik nije uspeo da pripreti.


Najefikasniji u timu Srbije na ovom meču bio je Vasić sa 8 poena, Ratkov i Bulut (1) dodali su po 5, a Majstorović 3 (1) poena.


Basketaši Srbije u polufinalu OI u Tokiju


Nakon meča, Dejan Majstorović je izjavio:


– Odigrali smo sjajnu utakmicu i sada sam upravo na statistici video da smo šutirali 22-17 iz igre, što je više nego dobro. Odigrali smo veoma dobro u odbrani, nalazili smo prednost na Vasiću ispod koša, kao i Ratkovu, gde su obojica dali dosta laganih poena, što je bio ključ ove pobede.


U prvom četvrtfinalu Rusija je danas popodne pobedila Holandiju 21:19 i biće sutra protivnik Srbije u polufinalu), a od 22.20 časova (15.20 po srpskom vremenu) igraju Letonija i Japan (pobednik je protivnik Belgije u drugom polufinalu).


Polufinalni mečevi su na programu sutra (28.jula), a Srbija će svoj meč igrati od 17.30 po lokalnom vremenu (10.30 časova po srpskom), dok će drugo polufinale biti na programu od 18.40 sati (11.40 časova po srpskom vremenu). Meč za treće mesto se potom igra od 21.15 časova (14.15 sati po srpskom vremenu), a finale 3x3 turnira na Olimpijskim igrama je predviđeno za 22.25 sati (15.25 časova po srpskom vremenu). (Izvor: KSS)


Datum: 27.07.2021. Autor: KSS

PROČITAJTE JOŠ...