x

Basketaši Srbije u polufinalu OI u Tokiju

Basketaši Srbije u polufinalu OI u Tokiju Foto: FIBA

Nakon još dve pobede u preliminarnoj fazi takmičenja, 3x3 reprezentacija Srbije obezbedila je direktan plasman u polufinale Olimijskih igara u Tokiju! Naša rerpezentacija posle trećeg dana takmičenja i dalje (jedina) bez poraza na Olimpijskom turniru (u muškoj konkurenciji) – danas su savladane reprezentacije Japana i Letonije.


XXXII Letnje Olimpijske igre održavaju se u periodu od 23. jula do 08. avgusta 2021. godine, u Tokiju (Japan), u organizaciji Olimpijskog komiteta Japana i Međunarodnog olimpijskog komiteta (MOK), nakon što su prethodno bile odložene zbog pandemije korona virusa (Covid19).


Raspored utakmica i rezultati takmičenja u basketu 3X3 za muškarce na OI u Tokiju 2020


Prvi protivnik reprezentacije Srbije bio je Japan u današnjem programu turnira. Ekipa Japana važila je za nezgodnu ekipu jer je uspela da savlada favorizovanu ekipu Belgije (posle produžetka), ali i da namuči i da izgubi “na poena” od reprezentacija poput Poljske, Letonije i Holandije. Ipak, u meču protiv Srbije nisu ponovili neku od pomenutih partija – jer im naša ekipa nije dozvolila. 3h3 reprezentacija Srbije je od prvog uručenja lopte (početka meča) vodila i iz minuta u minut povećavala prednost za konačnih 21:11. Najefikasniji u reprezentaciji Srbije bio je Bulut sa 7 (3 “dvojke”) poena, dok je Majstorović postigao 6 (1), a Ratkov i Vasić po 4 poena.


Srpski basketaši upisali nove dve pobede na OI u Tokiju


Potom je u poslepodnevnim časovima sledio derbi – susret dve prvoplasirane ekipe do ovog meča – Letonije i Srbije. Kao što je i bilo očekivano, od samog starta je viđena izezetno tvrda, “rovoska” borba, u kojoj su se obe reprezentacije smenjivale u vodstvu (ne većem od dva poena), sve do trenutka kada Srbija, ostvaruje tri poena prednosti pri rezultatu 16:13, što se pokazalo do kraja meča nedostižno za Letonce za konačnih 22:16. Ovoga puta briljirao je Majstorović sa 11 (3) postignutih poena, Bulut je dodao 5 (2), a Vasić i Ratkov po 3 poena.


Ovom pobedom, reprezentacija Srbije ne samo što je ostala neporažena, već je ostvarila i direktan plasman u finale jer će sigurno zauzeti jedno od dva prva mesta nakon preliminarne faze.


Srpski reprezentativci u basketu 3X3 startovali sa dve pobede na OI u Tokiju


Srbiji je sutra ostao duel protiv reprezentacije Rusije, koji će se igrati od 18.00 sati po lokalnom vremenu (od 11.00 časova po srpskom), a potom će tek u sredu (28. jula) igrati svoj polufinalni duel.


Najverovatnije će Srbija sa prvog mesta ući u polufinale, što će značiti da će joj protivnik biti pobednik duela između četvrtoplasirane i petoplasirane ekipe. Polufinala su na programu u sredu (28. jula) od 17.30 sati (10.30 časova po srpskom vremenu) i 18.40 časova (11.40 po srpskom vremenu). (Izvor: KSS)


Datum: 26.07.2021. Autor: KSS

PROČITAJTE JOŠ...