Stefanović: Jedva čekam Olimpijske igre

Foto: KSS
 
 

Strahinja Stefanović ispunio je svoj san da se takmiči na najvećem sportskom takmičenju, Olimpijskim igrama.


“To je san svakog sportiste i meni je drago što sam uspeo da izborim plasman na Olimpijske igre. Veoma sam srećan i uzbuđen. Vremena je sve manje i takmičenje će uskoro da počne. U ponedeljak treba da putujem, već sam uzbuđen zbog toga!“, naglasio je Strahinja.


Stefanović će boje Srbije braniti u jednosedu na 200 metara, u disciplini u kojoj je mesto na igrama u prestonici Japana izborio 2019. godine.


“Imali smo čak jednu godinu više da treniramo. Pokušali smo da se fokusiramo na sebe i da poradimo na nekim nedostacima koje smo imali. Zaista sam u dobroj formi i mislim da ću u Tokiju pokazati svoj najveći kvalitet i da ćemo najzad uspeti, posle svega onoga što se dešavalo, da ostavimo sve iza sebe, da zaboravimo celu godinu i da pokažemo ono što znamo“, dodao je Stefanović.Takmičenje u Tokiju prve su Olimpijske igre u Stefanovićevoj karijeri. Strahinja naglašava da je uzbuđen onim što ga očekuje u Olimpijskom selu, ali dodaje da će pre svega biti koncentrisan na trke.


“Zaista ne mogu da stvorim sliku u glavi kako će to da izgleda. Ovo su moje prve Olimpijske igre i uopšte ne znam kako će sve da funkcioniše i kako će da bude tamo. Biće i ostali sportisti tamo i moći ćemo da se družimo, ali će mi u fokusu biti samo moje trke i gledaću da se najviše baziram na to“, naglašava Strahinja.


Bez obzira što su Letnje igre 32. Olimpijade njegove prve u karijeri, a s obzirom da će disciplina K1-200 posle Tokija prestati da bude u olimpijskom programu, Strahinja otkriva želju:


“Nadam se da ću posle Tokija biti na ovom ‘počasnom’ zidu u Kajakaškom savezu Srbije jer se na njemu nalaze oni koji su postigli odlične rezultate i nadam se da ću biti tu gde su i oni. To je nešto što će me predstavljati ovde i što će za čitav moj život biti deo istorije“, iskren je Strahinja.


U olimpijskom timu Srbije u konkurenciji kajak sprinta, osim Strahinje Stefanovića, takmičiće se još u Milica Novaković i Bojan Zdelar.


Datum: 23.07.2021. Autor: Nebojša Radović

PROČITAJTE JOŠ...

LISTA KOMENTARA

Trenutno nema komentara u sistemu

OSTAVITE VAŠ KOMENTAR

Ime:
Prezime:
Tekst komentara:

POGLEDAJTE JOŠ I...

POVEZANI DOGAĐAJI...

POVEZANE VESTI...

AKCIJE

Ako podjednako volite sport i da pišete o njemu, odnosno znate nešto novo i zanimljivo o nekoj sportskoj temi,  a uz to želite da svoje znanje iz oblasti sporta nesebično podelite sa drugima, javite nam se. Čekamo Vas!
Zanimaju Vas informacije o određenoj sportskoj manifestaciji (turniru, prvenstvu, akciji, seminaru, itd.), pogledajte najave aktuelnih sportskih manifestacija u okviru našeg Sportskog kalendara...
Ukoliko vodite neku sportsku organizaciju (savez, klub, asocijaciju i sl.) ili ste organizator neke sportske manifestacije (turnir, akcija, seminar, sl.) i želite da je medijski promovišete, odnosno sa njom upoznate širu javnost, Savremenisport.com može postati Vaš Medijski partner...
Osetite deo atmosvere sa najzanimljivijih već održanih sportskih manifestacija putem slika koje smo zbog Vas zabeležili u okviru Foro galerije...