x

Veslači napustili karantin i ušli u Olimpijsko selo

Veslači napustili karantin i ušli u Olimpijsko selo Foto: OKS

Nakon 13 dana karantina veslačka reprezentacija Srbije konačno se smestila u Olimpijsko selo. Nakon što je po dolasku u Japan Miloš Vasić testiran pozitivno na prisustvo virusa COVID-19, iako su svi ostali članovi tima na svakodnevnom testiranju bili negativni, kompletna ekipa provela je skoro dve nedelje u hotelskim sobama.


Veslači zbog ovog slučaja nisu bili u prilici da obave pripremni kamp na jezeru Katsura i sada imaju samo nedelju dana da dovedu formu u optimalno stanje za početak takmičenja na Olimpijskim igrama.


Vaterpolo i tekvondo reprezentacije Srbije otputovale u Japan


Pre ulaska u Olimpijsko selo svi članovi veslačkog tima Srbije testirani su negativno na prisustvo virusa COVID-19, kao i  Miloš Vasić.


Zahvaljujući velikom naporu Olimpijskog komiteta Srbije i pomoći Ambasade Srbije u Japanu, Jovana Arsić i Martin Mačković trenirali su sa trenerom Nikolom Stojićem u uslovima karantina na ergometrima koji su dopremljeni u hotel.


Ženska odbojkaška reprezentacija Srbije otputovala u Japan na pripremni kamp pred OI


Miloš Vasić je danas dobio dozvolu da nastavi sa trenažnim procesom nakon što su japanski lekari prema instrukcijama doktora iz Olimpijskog tima Srbije našem veslaču uradili detaljne zdravstvene preglede. Miloš Vasić je danas odradio lakši trening i dobro se oseća.


Veslačica Jovana Arsić prva će nastupati u disciplini ženski skif na Olimpijskim igrama u Tokiju. Jovanu 23. jula očekuju kvalifikacije, dok će dvojac bez kormilara koji čine Vasić i Mačković na stazu izaći dan kasnije, takođe u okviru kvalifikacija.


Datum: 17.07.2021. Autor: Jovan Simić

PROČITAJTE JOŠ...