x

Juniorke Srbije sa tri pobede idu u polufinale

Juniorke Srbije sa tri pobede idu u  polufinale Foto: RSS

Ženska juniorska reprezentacija Srbije posle Turske i Bugarske ostvarila je pobedu i nad Italijom i sa maksimalnim skorom zauzela prvo mesto u A grupi Evropskog prvenstva B divizije. Silno motivisane, naše juniorke su se borile do samog kraja u duelu sa domaćinom i na kraju je trud je dao rezultata - Italija je savladana 26:25 (13:14) Prvi cilj je ostvaren, a odlične juniorke gledaju ka polufinalu.


SRBIJA – ITALIJA 26:25 (13:14)


SRBIJA: Obrenović 5,Kocić 8, Kojić,Inđić, Milović 4, Klenkovski 0, Mijailović, M. Ilić 3, Nedeljković, Simić 1, Lovrić, Todorović, Malenović 3, Zubović 2, Šarac, T. Ilić


ITALIJA: Di Đuno, Manđone 3, Poda, Zanelini, Ponti 1, Notariani 2, Egianruva, Goci 3, Đogap, Fabo 5, Sica, De Santis 1, Kampestrini, Manojlović 10, Manfredini, Beta


Srbija je motivisano ušla u utakmicu i dobro započela meč protiv ekipe domaćina, Italije. Vodile su naše devojke konstatno od početka utakmice, a sredinom poluvremena je prednost iznosila četiri gola (10:6). Međutim Italijanke ulaze u seriju od 3:0 i tope prednost Srbije, pre svega zahvaljujući dekoncentraciji naših reprezentativki.


U 25. minutu Italija prvi put dolazi do izjednačenja 12:12. Srbija i dalje nije bila dovoljno koncentrisana i uz nekoliko odbrana golmana Italije, Sare Di Đuno, domaćin prvi put na utakmici dolazi do prednosti pola minuta pred kraj poluvremena i rezultatom 13:14 se odlazi na odmor.



Igralo se čvrsto početkom drugog poluvremena. Italijanke su povele, ali ne zadugo, pa je usledila rezultatska klackalica. Obe ekipe su se trudile da ostvare osetniju prednost, ali čvrsta odbrana i borbenost na terenu, kao i raspoložene Nedeljković i Di Đuno pred golom nisu dozvoljavale ni jednoj ekipi da se razigra. Igralo se gol za gol. Srbija u 58. minutu stiče prednost, a oba selektora su tajmautima pokušala da daju poslednje savete igračicama. Ispostavilo se da je tih 26:25 bio krajnji rezultat utakmice. Srpkinje su se bolje snašle u finišu meča i uspele da ostvare značajnu pobedu za maksimalan skor u grupi i sa prvog mesta odu u polufinale.


Za igrača utakmice u reprezentaciji Srbije proglašena je Tamara Kocić.


Izjave nakon utakmice:

Tamara Kocić

-Borile smo se do zadnjeg minuta i to nam je donelo pobedu. Čestitam protivničkoj ekipi, čestitam našim devojkama jer smo se stvarno borile.


Slađana Đerić

-Zaslužena pobeda, čestitam našim devojkama. Odličan rezultat na kraju. Dobro smo počele, igrale 16, 17 minuta dobru odbranu i dobar napad, zatim smo malo stale i Italijanke su preokrenule. Borile smo se u drugom poluvremenu, bilo je tu dosta grešaka. Znale smo da su dobar protivnik i da će biti teško jer su domaćini, ali su devojke dale sve od sebe, borile se do poslednjeg trenutka i ispoštovale su u velikoj meri ono što smo se dogovorili.


Na kraju takmičenja po grupama, Srbija je zauzela prvo mesto u A grupi, a druge su Italijanke. U grupi B prva je Španija, a drugo mesto je zauzela Litvanija.


Raspored polufinalnih duela:

Subota, 17. jul 2021.

17:00 Srbija - Litvanija 

19:00 Španija - Italija 


Datum: 16.07.2021. Autor: Rukometni savez Srbije

PROČITAJTE JOŠ...