x

Legenda boksa i dalje živi

Legenda boksa i dalje živi Foto: Grad Zrenjanin

Sve je spremno za novi bokserski spektakl. Prvi memorijalni međunarodni turnir u olimpijskom boksu boksu “Zvonimir Zvonko Vujin” održaće se za vikenda u  “Kristalnoj dvorani” u Zrenjaninu. Tokom dva dana očekuje se učešće više od 60 takmičara iz naše zemlje i ČAK šest država regiona - saopšteno je danas na konferenciji za novinare u Gradskoj kući. 


Predstavnicima medija obratili su se generalna sekretarka Sportskog saveza grada Zrenjanina Vukosava Đapić Atanacković, kao i mladi bokseri zrenjaninskog “Banata” Strahinja Rašović i BK “Petrovgrad” Aleksandra Rapaić, učesnici “Memorijala Zvonimir Zvonko Vujin”. Ispred Bokserksog saveza Srbije skupu je prisustvovao selektor reprezentacije Milan Piperski.


Tri bronze srpskih juniorki na EP u Gruziji


Organizatore turnira i učesnike konferencije za novinare ugostio je u svom kabinetu i gradonačelnik Zrenjanina Simo Salapura, nekadašnji uspešni karatista. Ideja o Memorijalu ali i promeni imena Hale Medison u Halu Zvonko Vujinx došla je prošle godine posle sastanka koji su imali predsednik BSS Nenad Borovčanin i gradonačelnik Simo Salapura.


Nekadašnja uspešna atletičarka, sada generalna sekretarka Sportskog saveza Zrenjanina Vukosava Đapić Atanacković pozvala je zrenjaninsku publiku da prisustvuje mečevima i istakla značaj Memorijala u negovanju uspomene na proslavljenog Zvonka Vujina i za dalji razvoj bokserskog sporta u našem gradu.


- U organizaciji ovog turnira, pored Bokserskog saveza Srbije, učestvuju Grad Zrenjanin, Sportski savez grada i bokserski klubovi iz našeg grada, “Banat” i “Petrovgrad”, uz pokroviteljstvo Pokrajinskog sekretarijata za sport i omladinu. Ove činjenice bi i Zvonku Vujinu sigurno značile i mislim da najveće zvezde turnira jesu i treba da budu upravo domaći takmičari. Napomenula bih i da će na turniru nastupiti kompletna kadetska reprezentacija Srbije - rekla je generalna sekretarka Sportskog saveza grada.


Aleksandra Rapaić, iz kluba Petrovgrad, jedna od najtalentovanijih bokserki u našoj zemlji, istakla je da joj je čast što će nastupiti na jednom ovakvom turniru i boksovati za svoj klub, u svom gradu. Očekuje svoj dobar nastup, kao i druge kvalitetne mečeve na turniru i pozvala je sve ljubitelje boksa i sporta da dođu na turnir i pruže podršku njoj i ostalim takmičarima.   


Nina Radovanović prva srpkinja u istoriji plemenite veštine na OI


Strahinja Rašović pripada najtalentovanijim takmičarima BK “Banat” i jedan je od četvoro predstavnika tog kluba koji će učestvovati na Memorijalu. I njemu je čast što će nastupati na turniru, u kategoriji kadeta do 54 kilograma, i nada se osvajanju prvog mesta.


Turnir se održava u kategoriji kadeta, kadetkinja, seniora i seniorki i otvara se u subotu, 17. jula, u 14 časova i planirano je da borbe traju do 20 časova, dok će u nedelju, 18. jula, finalne brobe početi u 18 i trajati do 20 časova, ali je to još uvek preliminarna satnica. Poseban spektakl  sprema se za  nedelju, kada su na programu finala u Kristalnoj dvorani, uz direktan prenos na Arena tv. Spektakl večeri biće duel između Aleksandre Rapaić i Nikoline Gajić, obe reprezentativke Srbije.


Datum: 15.07.2021. Autor: Slobodan Đurić

PROČITAJTE JOŠ...