x

Tri bronze srpskih juniorki na EP u Gruziji

Tri bronze srpskih juniorki na EP u Gruziji  Foto: BSS

Glavni grad Gruzije ugostio je mlade boksere Starog kontinenta u okviru Evropskog prvenstva za juniorke i juniore. Učešće na ovom prestižnom takmičenju uzelo je 340 takmičara iz 30 zemalja, a među njiima zasijale su i mlade snage srpskog boksa, vrativši se kući okićeni medaljama. Nova odličja za Srbiju, tri bronze u Tbilisiju, iskovale su mlade gracije našeg boksa Anastasija Bošković, Đina Miletić i Dragana Jovanović, pod vođstvom selektora ženske reprezentacije Srbije Mirka Ždrale i trenera juniorske reprezentacije Tomislava Antelja. 


Nina Radovanović prva srpkinja u istoriji plemenite veštine na OI


Evropsko prvenstvo uvek ima posebnu težinu i značaj, to je kruna rada svakog mladog boksera i uvek je san naći se na pobedničkom postolju. Prezadovoljan sam učinkom, iako naravno uvek može bolje. Jovanovićeva je u polufinalu protiv Nemice bila podjednako dobra kao i njena protivinica, sudije su pobedu dodelile drugoj devojci, ali sve je to boks. Verujemo u sve naše mlade takmičare, rezultat iz Gruzije govori da je budućnost u našim rukama i da nas nastavak velikog rada i truda koji smo do sada prikazali vodi ka najvišim dometima.  Dragana je sazrela za velike rezultate i sa njom treba planirati Olimpijske igre 2024. i nastaviti raditi i unapređivati što i činimo, kako bi odmah kada pređe u seniorke izborila kvalifkacije za Pariz 2024 – istakao je selektor Ždralo.


Dragani Jovanović je ovo četvrto prvenstvo na kome predstavlja Srbiju.


„Prošle godine sam osvojila srebro, ove godine bronzu. Zadovoljna sam i uvek gledam napred, uvek sebi postavljam nove ciljeve, nikada se ne zadovoljavam učinjenim. Nastaviću vredno da radim, biću hrabra kao i do sada i sa velikim očekivanjima ulaziti u svako naredno takmičenje, uvek sa glavnim ciljem, a to je doneti medalju Srbiji koja je za mene svetinja” – zaključila je Jovanovićeva.


Datum: 14.07.2021. Autor: Bokserski savez Srbije

PROČITAJTE JOŠ...