x

Predsednik Toyota Adria uručio pismo dobrodošlice Olimpijskom timu Srbije

Predsednik Toyota Adria uručio pismo dobrodošlice Olimpijskom timu Srbije Foto: OKS

Predsednik Olimpijskog komiteta Srbije Božidar Maljković ugostio je danas u Olimpijskoj kući ambasadora Japana, Njegovu ekselenciju Takahiko Kacumaru i predsednika Toyota Adria, gospodina Kensuke Cičija, koji su poželeli srećan put u Japan Olimpijskom timu Srbije i puno uspeha svim sportistima na nastupajućim Igrama koje će biti održane u Tokiju.


Ovom prilikom gospodin Cičija je uručio Božidaru Maljkoviću Pismo dobrodošlice u Japan kao gest poštovanja prema srpskim sportistima koji će uskoro nastupati na najvećoj svetskoj smotri sportista. Događaju je prisustvovala i Anja Obradović, džudistkinja koja će predstavljati našu zemlju na OI u kategoriji do 63kg.


Prethodnica misije OKS otputovala u Tokio


Predsednik Olimpijskog komiteta Srbije se zahvalio uvaženim gostima na lepim željama pred put u Japan i istakao da je saradnja Toyota Srbije i OKS primer dobre prakse koji treba da slede sve sportske institucije i kompanije.


- Ponosni smo na svoju saradnju sa gigantom kakva je kompanija Toyota. Naše zadovoljstvo je utoliko veće ako znamo da je Toyota globalni sponzor Međunarodnog olimpijskog komiteta. Zahvalni smo što u ovim teškim vremenima imamo prijatelja na kojeg možemo da se oslonimo uvek. Željno iščekujemo početak Olimpijskih igara i uz ovakvu podršku, sigurno ćemo ostvariti još bolje rezultate – rekao je Božidar Maljković.


Ambasador Japana Njegova ekselencija Takahiko Kacumara čestitao je svim srpskim sportistima koji su izborili plasman na Olimpijske igre.


- Srećan sam što imam priliku da Olimpijskom timu Srbije poželim srećan put u Tokio. Želeo bih takođe da istaknem svoje poštovanje prema Novaku Đokoviću koji nastavlja da piše istoriju sporta. Jedva čekamo njegove nastupe u Tokiju. Olimpijske igre biće bezbedno i sigurno okruženje za sve učesnike, uprkos pandemiji koja vlada u svetu – izjavio je ambasador Kacumara.


IO OKS doneo odluku o nosiocima zastave na ceremoniji otvaranja OI i novom Šefu misije u Tokiju


Predsednik Toyota Adria, gospodin Kensuke Cučija biranim rečima je poželeo dobrodošlicu Olimpijskom timu Srbije u Japan.


- Kao ponosni partner Olimpijskog komiteta Srbije i globalni partner Međunarodnog olimpijskog komiteta, želimo vam toplu dobrodošlicu, zdrav i ugodan boravak i puno osvojenih medalja u Tokiju. Igre se održavaju u specifičnim uslovima usled pandemije, a njihova organizacija, prepuna izazova, i samo takmičenje predstavljaju svojevrsnu pobedu u duhu Toyotine filozofije: Započni svoje nemoguće. Zato s velikim zadovoljstvom iščekujemo 23. jul i početak Igara, kada ćemo zajedno s vama i čitavim svetom proslaviti tu pobedu i poslati poruku optimizma i zajedništva. Potvrdimo snagu sporta i njegovu moć da spaja ljude pod Olimpijskom zastavom.Džudistikinja Anja Obradović takođe se zahvalila na divnom gestu i rekla da srpski olimpijci željno iščekuju nastup na Olimpijskim igrama, kao i da im podrška velike japanske kompanije kao što je Toyota izuzetno znači.


- Govorim u ime svih mojih kolega olimpijaca kada kažem da svi jedva čekamo put u Tokio i nastup na Olimpijskim igrama. Nekima od nas ovo će biti prvi nastup na najvećem svetskom takmičenju i ovakav vid podrške i gest gostoprimstva nam puno znači – istakla je Anja Obradović.


OKS predstavio olimpijsku kolekciju za Tokio


Na kraju konferencije, Božidar Maljković i Anja Obradović su gostima uručili majice Olimpijskog komiteta Srbije koje su potpisali članovi Tima Srbije koji će nastupati u Tokiju.


Saradnja Olimpijskog komiteta Srbije i kompanije Toyota Srbije započela je 2018. godine od kada su vozila japanske kompanije i „Zvanična vozila Olimpijskog tima Srbije“. Toyota je takođe globalni partner Međunarodnog olimpijskog komiteta. 


Olimpijske igre u Tokiju počinju za tačno 11 dana, a Srbiju će predstavljati 85 sportista.


Datum: 12.07.2021. Autor: Jovan Simić

PROČITAJTE JOŠ...