x

Prethodnica misije OKS otputovala u Tokio

Prethodnica misije OKS otputovala u Tokio

Prethodnica Misije OKS otputovala je večeras u Tokio gde će se od 23. jula do 8. avgusta održati XXXII Olimpijske igre.


Šef misije Nataša Janković je sa svojim zamenikom, kao i delom lekarskog osoblja, otputovala letom preko Istanbula za Tokio, gde će po dolasku imati seriju tehničkih sastanaka sa organizatorima oko detalja vezanih za dolazak i boravak srpskih sportista, transport, treninge, kao i ostalih logističkih stvari.


- Naš glavni zadatak biće da pripremimo sve u delu Olimpijskog sela u kojem će odsesti naši olimpijci, i da im obezbedimo uslove kako bi mogli da se fokusiraju samo na svoj nastup i što bolji rezultat. Takođe, imaćemo nekoliko sastanaka sa predstavnicima Međunarodnog olimpijskog komiteta i Organizacionog komiteta „Tokio 2020“ kako bi bili sigurni da su do kraja ispunjeni svi bezbednosni protokoli u vezi sa zaštitom od infekcije virusom COVID-19, kao i logistički uslovi za treniranje naših sportista i nastupe na takmičenjima – rekla je Nataša Janković.


IO OKS doneo odluku o nosiocima zastave na ceremoniji otvaranja OI i novom Šefu misije u Tokiju


Prvi sportisti doći će u Olimpijsko selo kroz samo nekoliko dana, a Nataša Janković se zahvalila na saradnji svim nacionalnim sportskim savezima koji će imati učesnike u Tokiju.


- Ovo će definitivno biti Igre drugačije od svih prethodnih, ovoga puta zbog strogih kovid protokola koji će biti na snazi. Najbitnije je da svi sportisti budu zdravi i zaštićeni od infekcije virusom COVID-19, što je preduslov za njihov nastup na OI. Svi smo uložili ogromne napore da sprovedemo u delo ovaj logistički jako izazovan projekat – napomenula je Nataša Janković.


Sportisti koji će sledeći krenuti put Japana jesu reprezentativci Srbije u basketu 3x3. Oni poleću sa beogradskog aerodroma u ponedeljak rano ujutru, ali će prve dane provesti u Karatsuu, gde će biti u pripremnom kampu, nakon čega će se pred početak Igara pridružiti ostalim srpskim olimpijcima u Selu.


Raspored utakmica i rezultati takmičenja u basketu 3X3 za muškarce na OI u Tokiju 2020


Olimpijski tim Srbije u ovom momentu broji 85 kvalifikovanih sportista koji će predstavljati našu zemlju u Tokiju.


Generalni sekretar Olimpijskog komitet Srbije Đorđe Višacki pozdravio je sve učesnike sastanka i zahvalio se predstavnicima nacionalnih sportskih saveza na saradnji i pomoći da se sve neophodne obaveze ispune pred početak takmičenja, u datim rokovima. Višacki je iskoristio prilku da sportistima i njihovim trenerima poželi pre svega dobro zdravlje kao i puno sreće na sportskom planu.


Nataša Janković, šef misije OKS za Igre u Tokiju dala je predstavnicima saveza sve neophodne informacije koji se tiču finalnog plana puta, akreditacija, smeštaja, organizacije života u Olimpijskom selu, prevoza, organizacije treninga, kao i sve ostale informacije vezane za takmičenje u Tokiju. 


OKS predstavio olimpijsku kolekciju za Tokio


Poseban akcenat stavljen je na rigorozne mere zaštite od infekcije izazvane virusom COVID-19 koje će vladati u Olimpijskom selu u Tokiju, kao i na svim sportskim borilištima.


Predsednik Zdravstvene komisije OKS prof. dr Dragan Radovanović apostrofirao je da su svi članovi Olimpijskog tima Srbije dužni da pre samog putovanja aktivno motre na svoje zdravstveno stanje, kao i da prilikom dolaska u Japan poštuju sve propisane mere od strane MOK-a i Organizacionog komiteta „Tokio 2020“.


Prethodnica Misije putuje za Tokio u subotu 10. jula kako bi osigurala da srpski sportisti po dolasku u Olimpijsko selo imaju sve uslove za boravak u njemu, kao i neophodnu logistiku za održavanje treninga i učestovanje na takmičenjima.


Datum: 11.07.2021. Autor: Jovan Simić

PROČITAJTE JOŠ...