x

Jovana Todorović pogodila dva zlata

Jovana Todorović pogodila dva zlata Foto: SSS

Mlada srpska reprezentativka Jovana Todorović osvojila je dve zlatne medalje prvog dana finalnog turnira Kupa Streljačkog saveza Srbije malokalibarskim oružjem u Novom Sadu.


Finale Kupa otvoreno je takmičenjem malokalibarskim pištoljem za žene, a Todorovićeva je pobedila i u seniorskoj i u juniorskoj konkurenciji.


Članica Novog Beograda-Ušće je u kvalifikacijama „ubila“ 566 krugova, što je bio najbolji rezultat dana i doneo joj je zlato u juniorskoj kategoriji. Potom je u finalnom gađanju bila najuspešnija i osvojila i seniorsko zlato ispred Jelene Tomić (Kikinda) i Melani Đorđević (Bor 030).


Finale Kupa u Novom Sadu za kraj domaće sezone


Olimpijke Zorana Arunović i Jasmina Milovanović su propustile finale Kupa.


U nedelju su na programu takmičenja u gađanju malokalibarskom puškom iz trostava u svim kategorijama i MK pištoljem za muškarce.


MK sport pištolj, žene: 1. Jovana Todorović (Novi Beograd-Ušće) 18 „unutrašnjih centara“, 2. Jelena Tomić (Kikinda) 12, 3. Melani Đorđević (Bor 030) 10... Kvalifikacije (30 metaka precizna+30 brza paljba): 1. Todorović 566, 2. Tomić 551, 3. Đorđević 542... Samo juniorke: 1. Jovana Todorović (Novi Beograd-Ušće) 566, 2. Melani Đorđević 542, 3. Nina Stanisavljević 498 (obe Bor 030)...


Ubedljiva pobeda Jovane Todorović u Solinu


Džonićevoj i Đoriću trofeji u kadetskom trostavu


Na strelištu SC „Sajmište“ organizovano je finale Kupa SSS u gađanju vazdušnom puškom iz trostava (3 puta 20 hitaca) za kadete i kadetkinje.


U ženskoj konkurenciji, prema očekivanju, borbu za prva dva mesta vodile su Lana Džonić (Mladost) i Anđela Radojičić (Smederevo), koje su najviše pokazale u kvalifikacijama Kupa. Danas je pobedila Džonićeva sa vredna 593 kruga. Strelac Novog Beograda Ušće Mladen Đorić je ubedljivo pobedio u konkurenciji kadeta.


Kadetkinje: 1. Lana Džonić (Mladost) 593, 2. Anđela Radojičić (Smederevo) 588, 3. Iva Radošević (Novi Beograd Ušće) 583...


Kadeti: 1. Mladen Đorić (Novi Beograd Ušće) 582, 2. Lazar Subotić (Smederevo) 575, 3. Luka Jašić (Crvena zvezda) 574...


Datum: 11.07.2021. Autor: Streljački savez Srbije

PROČITAJTE JOŠ...