x

Održan poslednji koordinacioni sastanak pred OI u Tokiju

Održan poslednji koordinacioni sastanak pred OI u Tokiju Foto: OKS

U bašti Olimpijske kuće večeras je održan poslednji koordinacioni sastanak sa predstavnicima nacionalih sportskih saveza koji će imati svoje predstavnike na Olimpijskim igrama u Tokiju.


Generalni sekretar Olimpijskog komitet Srbije Đorđe Višacki pozdravio je sve učesnike sastanka i zahvalio se predstavnicima nacionalnih sportskih saveza na saradnji i pomoći da se sve neophodne obaveze ispune pred početak takmičenja, u datim rokovima. Višacki je iskoristio prilku da sportistima i njihovim trenerima poželi pre svega dobro zdravlje kao i puno sreće na sportskom planu.


IO OKS doneo odluku o nosiocima zastave na ceremoniji otvaranja OI i novom Šefu misije u Tokiju


Nataša Janković, šef misije OKS za Igre u Tokiju dala je predstavnicima saveza sve neophodne informacije koji se tiču finalnog plana puta, akreditacija, smeštaja, organizacije života u Olimpijskom selu, prevoza, organizacije treninga, kao i sve ostale informacije vezane za takmičenje u Tokiju. 


Poseban akcenat stavljen je na rigorozne mere zaštite od infekcije izazvane virusom COVID-19 koje će vladati u Olimpijskom selu u Tokiju, kao i na svim sportskim borilištima.


OKS predstavio olimpijsku kolekciju za Tokio


Predsednik Zdravstvene komisije OKS prof. dr Dragan Radovanović apostrofirao je da su svi članovi Olimpijskog tima Srbije dužni da pre samog putovanja aktivno motre na svoje zdravstveno stanje, kao i da prilikom dolaska u Japan poštuju sve propisane mere od strane MOK-a i Organizacionog komiteta „Tokio 2020“.


Prethodnica Misije putuje za Tokio u subotu 10. jula kako bi osigurala da srpski sportisti po dolasku u Olimpijsko selo imaju sve uslove za boravak u njemu, kao i neophodnu logistiku za održavanje treninga i učestovanje na takmičenjima.


Datum: 08.07.2021. Autor: Jovan Simić

PROČITAJTE JOŠ...