x

Srpkinje izborile srebro i bronzu u trostavu u Solinu

Srpkinje izborile srebro i bronzu u trostavu u Solinu Foto: SSS

Srpske takmičarke puškom osvojile su danas dve medalje na međunarodnom turniru Salona kup u Solinu kraj Splita.


Marija Kolarević je izborila srebro u gađanju malokalibarskom puškom iz trostava, a Ivana Marić je u istoj disciplini stigla do bronzane medalje. 


Uz njih dve, učestvovale su Aleksandra Havran (četvrto mesto), Marija Malić (peto) i Teodora Vukojević (sedma pozicija). Pobedila je Rike Ibzen iz Danske. Na programu nije bilo finalnih gađanja, plasman je određen posle 120 metaka osnovnog dela.


-U Solin je došla ekipa Srbije sastavljena od mlađih seniorki i juniorki, koje su se istakle ostvarenjima na poslednjim takmičenjima – prenosi Ivan Manojlović, trener u stručnom štabu reprezentacije.– Vetar je u Solinu dosta smetao takmičarkama, pa prosečan nivo rezultata nije mnogo visok. Pobednica Rike Ibzen je najbolje od svih uspela da se prilagodi uslovima.Svakom medaljom na međunarodnoj sceni možemo da budemo zadovoljni.


Turnir se završava u nedelju, kada će Srbiju predstavljati Jovana Todorović u gađanju malokalibarskim pištoljem.

 

MK puška trostav (3 puta 40 metaka), žene: 1. Rike Ibzen (Danska) 1.167, 2. Marija Kolarević (Srbija) 1.159, 3. Ivana Marić (Srbija) 1.157, 4. Aleksandra Havran 1.144, 5. Marija Malić 1.143... 7. Teodora Vukojević 1.141...


Datum: 03.07.2021. Autor: Streljački savez Srbije

PROČITAJTE JOŠ...