BetWorld247

Grad spreman za 27. SuisseGas Beogradski maraton


Beograd je spreman za 27. SuisseGas Beogradski maraton - zaključak je konferencije za medije koja je održana u Skupštini grada Beograda i to važi za sve segmente organizacije, a takvi tonovi nisu se mogli čuti prošle godine.

- Mi smo zatekli situaciju sa Beogradskim maratonom koja nije bila normalna. Sada se maraton vraća kući, a za nas koji učestvujemo u vođenju grada on je jedan od najlepših događaja, jer kada vidite reku nasmejanih trkača onda shvatite da radite nešto bitno za razvoj sporta i rekreacije, ali i za promociju našeg grada. Čestitam ljudima iz Beogradskog maratona što su izdržali sve teškoće i Skupština grada je u skladu sa svojim trenutnim mogućnostima stala uz maraton. Ovakva manifestacija zaslužuje veću podršku od nekih elitnih sportova u koje odlazi veliki novac bez ikakvih efekata i zato zahvaljujem MUP-u Srbije, svim gradskim službama na podršci, kao i sponzorima koji su odlučili da ulože novac u nešto što je od koristi Beograđanima. Grad to ceni i ohrabrivaće ubuduće i više - rekao je Goran Vesić, sekretar Privremenog organa grada Beograda i predsednik Izvršnog odbora 27. SuisseGas Beogradskog maratona.

Darko Glavaš u ime "Čvorišta", odeljenja za praćenje, koordinaciju i upravljanje projektima grada Beograda, istakao je da svi gradski sekretarijati i javna komunalna preduzeća svoje pripreme, tačnije pripreme grada za 27. SuisseGas Beogradski maraton, obavljaju prema predviđenoj dinamici:
- Sve informacije o izmeni režima saobraćaja, promeni linija javnog gradskog saobraćaja nalaze se na sajtu Skupštine grada i biće dostavljene svim medijima.

Staza maratona biće zatvorena u nedelju od 10 do 16 časova, a Dragan Bogosavac, načelnik saobraćajne policije Policijske uprave za grad Beograd je uputio apel Beograđanima da se pridržavaju novog režima i da koriste koridore koji su predviđeni za odvijanje saobraćaja.

Zamenik gradskog sekretara za zdravstvo dr sci. prim. dr Aleksandar Stefoski je istakao da je zdravstveni sistem grada spreman da brine o zdravlju učesnika maratona, polumaratona i "Coca-Cola Trke zadovoljstva". Na maratonu dežuraće 27 ekipa, dve koje će pratiti maratonce i 25 na punktovima duž trase...

Učesnici maratona su osigurani. O njima brine "UNIQA osiguranja", ali to nije sve.
- Nama je čast da budemo deo ovog tima koji organizuje Beogradski maraton i zadovoljstvo nam je što sarađujemo sa Sašom Đorđevićem već sedam godina. Mi smo se pitali kako "UNIQA osiguranja" može da, pored toga što osigurava učesnike i obezbeđuje premije za rekorde, doprinese maratonu. Prvo je da ponudimo osiguranje posetiocima, zatim da učesnicima i Beograđanima ponudimo da obave besplatan lekarski pregled u našoj laboratoriji na točkovima koja će u subotu i nedelju 26. i 27. aprila biti parkirana na Trgu Republike, ali i da svima ponudimo nešto za dušu. Zbog toga ćemo imati tri muzička punkta na trasi - kod Londona če biti trubači, na uglu Nehruove i Jurija Gagarina "di-džej", a na Brankovom mostu bubnjari - rekao je Franc Vajler, predsednik Izvršnog komiteta "UNIQA osiguranja".

"I ove godine na Beogradskom maratonu, najvećim delom u Coca Cola Trci zadovoljstva, učestvovaće i lica sa invaliditetom i taj broj se svake godine povećava, a na 27. SuisseGas Beogradskom maratonu 250 članova Sportskog saveza osoba sa invaliditetom Beograda biće sastavni deo ove manifestacije" - istakao je Aleksandar vujčić predstavnik SSOSIB.

Aleksandru Đorđeviću, predsedniku Beogradskog maratona, preostalo je samo da zahvali svima koji podržavaju maraton:
- Siguran sam da zajedno možemo da odgovorimo svim izazovima i da ćemo i ove godine poslati lepu sliku u svet. Želimo ovom prilikom da se zahvalimo svima koji su pomogli u pripremanju ovogodišnjeg maratona. Mi ne odustajemo dok ne pobedimo, a svaki uspešan maraton smatramo malom pobedom, a velika će biti kada ga dovedemo među najveće maratone Evrope i sveta. To je naš cilj!Datum: 23.04.2014. Autor: Nikola Marinković

PROČITAJTE JOŠ...

LISTA KOMENTARA

Trenutno nema komentara u sistemu

OSTAVITE VAŠ KOMENTAR

Ime:
Prezime:
Tekst komentara:

POGLEDAJTE JOŠ I...

POVEZANI DOGAĐAJI...

POVEZANE VESTI...

AKCIJE

Ako podjednako volite sport i da pišete o njemu, odnosno znate nešto novo i zanimljivo o nekoj sportskoj temi,  a uz to želite da svoje znanje iz oblasti sporta nesebično podelite sa drugima, javite nam se. Čekamo Vas!
Zanimaju Vas informacije o određenoj sportskoj manifestaciji (turniru, prvenstvu, akciji, seminaru, itd.), pogledajte najave aktuelnih sportskih manifestacija u okviru našeg Sportskog kalendara...
Ukoliko vodite neku sportsku organizaciju (savez, klub, asocijaciju i sl.) ili ste organizator neke sportske manifestacije (turnir, akcija, seminar, sl.) i želite da je medijski promovišete, odnosno sa njom upoznate širu javnost, Savremenisport.com može postati Vaš Medijski partner...
Osetite deo atmosvere sa najzanimljivijih već održanih sportskih manifestacija putem slika koje smo zbog Vas zabeležili u okviru Foro galerije...