Još šest medalja za Srbiju na Balkanijadi – juniori osvojili ukupno 12 medalja

Foto: SAS
 
 

Drugog dana Prvenstva Balkana za juniore i juniorke, naši reprezentativci osvojili su dodatnih šest medalja, dve zlatne, jednu srebrnu i tri bronzane.

Šampionka Balkana u skoku uvis postala je Angelina Topić, koja je skočila fantastičnih 188 cm i izjednačila državni rekord za mlađe juniorke.

Zlatnu medalju za Srbiju sa novim ličnim rekordom i normom za juniorsko prvenstvo Evrope osvojio je Željko Todorović na 3000 m stipl, rezultatom 9:12,68.

6 medalja za Srbiju prvog dana Balkanijade U20

Vicešampion Balkana postao je Bogdan Vidojković koji je deonicu od 110 m prepone istrčao za 14.26 s.

Bronzani na 800 m bio je srpski atletičar Aleksa Tomić rezultatom 1:52,56. Još jednu bronzu uz novi lični rekord osvojila je Dunja Sikima u trci na 1500 m sa 4:27,44, dok je Iva Maletić bila šesta sa 4:31,47.

Do trećeg mesta stigao je i Marko Beljanski koji je u desetoboju sakupio 6299 bodova, a Đorđe Jovanovic je bio četvrti sa 6136 bodova.

Ivana Španović trijumfovala na Dijamantskoj ligi u Firenci

Zorana Rokavec zauzela je četvrto mesto u skoku uvis sa 176 cm.

Tijana Japundžić osvojila je peto mesto na 200 m sa 24.87 s, dok je Bogdan Vidojković  bio četvrti sa 21.88 s.

Ivona Jurić je bila sedma na 100 m prepone rezultatom 14.66 s.

U bacanju kugle kod devojaka Milica Poznanović je zauzela 6.mesto sa 12.16 m, dok je Martina Pavlović bila osma sa 11.44 m.

Datum: 13.06.2021. Autor: Katarina Branković

PROČITAJTE JOŠ...

LISTA KOMENTARA

Trenutno nema komentara u sistemu

OSTAVITE VAŠ KOMENTAR

Ime:
Prezime:
Tekst komentara:

POGLEDAJTE JOŠ I...

POVEZANE VESTI...

AKCIJE

Ako podjednako volite sport i da pišete o njemu, odnosno znate nešto novo i zanimljivo o nekoj sportskoj temi,  a uz to želite da svoje znanje iz oblasti sporta nesebično podelite sa drugima, javite nam se. Čekamo Vas!
Zanimaju Vas informacije o određenoj sportskoj manifestaciji (turniru, prvenstvu, akciji, seminaru, itd.), pogledajte najave aktuelnih sportskih manifestacija u okviru našeg Sportskog kalendara...
Ukoliko vodite neku sportsku organizaciju (savez, klub, asocijaciju i sl.) ili ste organizator neke sportske manifestacije (turnir, akcija, seminar, sl.) i želite da je medijski promovišete, odnosno sa njom upoznate širu javnost, Savremenisport.com može postati Vaš Medijski partner...
Osetite deo atmosvere sa najzanimljivijih već održanih sportskih manifestacija putem slika koje smo zbog Vas zabeležili u okviru Foro galerije...