x

GS EOK ponovo izglasala poverenje Višackom za vođenje projekta - Strateška agenda 2030

GS EOK ponovo izglasala poverenje Višackom za vođenje projekta - Strateška agenda 2030 Foto: OKS

Na Generalnoj skupštini Evropskih olimpijskih komiteta u novembru 2020. godine generalnom sekretaru OKS i članu Izvršnog odbora EOK Đorđu Višackom poveren je mandat za izradu desetogodišnjeg plana razvoja Evropskih olimpijskih komiteta. Plan pod nazivom “Strateška agenda 2030” izrađen je na inicijativu generalnog sekretara Olimpijskog komiteta Srbije, i po prvi put se bavi planskim razvojem institucija Evropskih olimpijskih komiteta.

 

Centralna tema zasedanja jubilarne 50. Generalne skupštine EOK koja se 10. i 11. juna održava u Atini bila je izbor članova koji će činiti Izvršni odbor EOK u novom mandatu (2021-2025), kao i izbor predsednika, potpredsednika i generalnog sekretara.


Generalni sekratar OKS Đorđe Višacki reizabran za člana IO EOK

 

Prvog dana Generalne skupštine delegati su glasali za izbor novog saziva Izvršnog odbora EOK, a sa 41 glasom za člana IO u novom mandatu  izglasan je Đorđe Višacki koji će nastaviti da obavlja tu funkciju do 2025. godine. Višacki je prvi put izglasan za člana IO EOK 2017. godine.

 

Današnje zasedanje Generalne skupštine u Atini otvoreno je izlaganjem generalnog sekretara OKS i rukovodioca projekta “Strateška agenda 2030”, Đorđa Višackog, u kojem je izložio rezultate prve faze projekta koja je trajala do 1. juna, u okviru koje je sprovedeno sistemsko istraživanje među evropskim olimpijskim komitetima u kojem su učestvovali i svi najvažniji partneri. Višacki je istakao da će u drugoj polovini 2021. godine na osnovu  ovog istraživanja biti formirani konkretni predlozi iz kojih će proisteći dugoročna strategija.


Duh Olimpijskih igara u Vršcu: održana prva DDOR Olimpijska staza

 

Nakon izlaganja, Višacki je dobio poverenje Generalne skupštine i Izvršnog odbora EOK da nastavi sa sprovođenjem i razvojem projekta “Strateška agenda 2030”.

 

Mnogo znači poverenje koje sam dobio da nastavim dalji rad na projektu i ovo je dobar pokazatelj da smo na pravom putu da do kraja 2021. godine završimo “Stratešku agendu 2030” koja će jasno definisati pravac razvoja Evropskih olimpijskih komiteta u naredna dva olimpijska ciklusa – izjavio je Višacki za sajt Olimpijskog komiteta Srbije.


Datum: 11.06.2021. Autor: Jovan Simić

PROČITAJTE JOŠ...