BetWorld247

Deseti polumaraton Olivere Jevtić na 27. Beogradskom maratonu


Prošle godine Olivera Jevtić je dve decenije učešća na Beogradskom maratonu proslavila pobedom na stazi od 42.195 m. Bila je to njena druga pobeda u maratonu - dva starta i dva trijumfa uz rekord staze za domaće atletičarke - 2:35,46.

Polumaraton trčala je devet puta, sedam puta trijumfovala (1997, 1998, 2000, 2002, 2008, 2009, 2010) i po jednom osvojila drugo i treće mesto, rekord staze postavila je poslednji put 2008. sa 1:11,41, a na 27. SuisseGas Beogradskom maratonu, 27. aprila, deseti put startovaće u polumaratonu.

Titulu pobednice u maratonu, atletičarka užičke Mladosti ove godine ostavlja nebranjenom.
- Kao i uvek, pripremajući planove za ovu sezonu, dugo sam razmišljala šta da trčim na Beogradskom maratonu i kako to da uklopim u svoje ovogodišnje planove. Izbor je pao na polumaraton, jer mi je potrebno vreme da odmorim mišiće do početka prvog dela sezone na stazi u kojoj me čeka nastup za reprezentaciju na Evropskom ekipnom prvenstvu u Skoplju. Prošle godine posle pobede u maratonu u Beogradu bila sam treća na Evropskom ekipnom prvenstvu, a sada želim da pobedim i ostvarim dobar rezultat. Od tog rezultata će zavisiti da li ću na Evropskom prvenstvu u Cirihu startovati na 10.000 m ili u maratonu - kaže Olivera Jevtić kojoj je najbolji plasman na evropskim prvenstvima na 10.000 m četvrto mesto (Budimpešta, 1998), a u maratonu drugo mesto (Geteborg, 2006).

Ovo proleće pulenka trenera Slavka Kuzmanovića bila je na pripremama u Keniji na velikoj nadmorskoj visini, a nastavila ih je na nešto nižem Zlatiboru i smatra da je dostigla dobru formu:
- Prvo, da kažem da volim da trčim u Beogradu, a moj trener komentariše da bih trčala i da nisam spremna... Možda je to i tačno, jer sam kao atletičarka na neki način rasla uz Beogradski maraton, a beogradska publika mi je uvek davala veliku podršku. Međutim spremna sam za polumaraton i spremna za dobar rezultat. Možda je vreme i da popravim rekord polumaratonske staze, ali to ne zavisi samo od mene. Potrebni su i dobri vremenski uslovi - nadam se da u nedelju neće biti vetra u Novom Beogradu, koji je i meni mnogim drugim polumaratoncima i maratoncima često smetao da ostvarimo bolje rezultate.


Datum: 25.04.2014. Autor: Nikola Marinković

PROČITAJTE JOŠ...

LISTA KOMENTARA

Trenutno nema komentara u sistemu

OSTAVITE VAŠ KOMENTAR

Ime:
Prezime:
Tekst komentara:

POGLEDAJTE JOŠ I...

POVEZANE VESTI...

AKCIJE

Ako podjednako volite sport i da pišete o njemu, odnosno znate nešto novo i zanimljivo o nekoj sportskoj temi,  a uz to želite da svoje znanje iz oblasti sporta nesebično podelite sa drugima, javite nam se. Čekamo Vas!
Zanimaju Vas informacije o određenoj sportskoj manifestaciji (turniru, prvenstvu, akciji, seminaru, itd.), pogledajte najave aktuelnih sportskih manifestacija u okviru našeg Sportskog kalendara...
Ukoliko vodite neku sportsku organizaciju (savez, klub, asocijaciju i sl.) ili ste organizator neke sportske manifestacije (turnir, akcija, seminar, sl.) i želite da je medijski promovišete, odnosno sa njom upoznate širu javnost, Savremenisport.com može postati Vaš Medijski partner...
Osetite deo atmosvere sa najzanimljivijih već održanih sportskih manifestacija putem slika koje smo zbog Vas zabeležili u okviru Foro galerije...