x

Najava biciklističke vožnje 4000 metara za 4000 života

Najava biciklističke vožnje 4000 metara za 4000 života

U subotu 12. juna, okupljamo se na Trgu Nikole Pašića od 12:30, a u 13h krećemo u humanitarni krug biciklama sa ciljem da ukažemo na korist od vožnje bicikla za opšte zdravlje svih nas. Vožnju „4.000 metara za #4.000 života“ organizujemo sa Udruženjem medikalnih onkologa Srbije (UMOS) i Udruženjem pacijenata obolelih od raka debelog creva i jetre, i vozićemo se organizovanom rutom kroz centar grada do parka Ušće.


RUTA: https://ridewithgps.com/routes/36282535


Vožnja biciklom ne samo da zateže  mišiće i jača kondiciju već poboljšava značajno imunutet, utiče na rad srca i pluća i podstiče rad mozga. Prevencija je dijabetesu, kardiovaskularnim bolestima i depresiji kao i nekim vrstama malignih oboljenja.


Osim toga, vožnjom želimo da ukažemo da je moguće da sačuvamo više od 4.000 života svake godine ukoliko bi se u Srbiji realizovao skrining program i uvela ciljana terapija u 1. liniji lečenja raka debelog creva.


Zato, obucite se u nešto plavo i ponesite dobru volju i široko biciklističko srce a mi ćemo doneti i određeni broj poklon majica, da zajedno ukažemo da je u Srbiji kolorektalni karcinom 2. vodeći uzrok umiranja među malignitetima. Ukoliko izaberete da se svaki dan zdravije hranite, da ne konzumirate alkohol ili cigarete i budete fizički aktivniji, smanjujete rizik od ovog teškog oboljenja. Podržimo na ovaj način sve one koji se bore sa ovom opakom bolešću onime što najbolje znamo - humanitarnom biciklističkom vožnjom. #4000zivota #BeautifulLives.


Budite i vi deo velike vožnje u plavom! 


Prvih 150 biciklista koji dođu na Trg Nikole Pašića dobijaju plave majice  sa natpisom i logoom 4.000 metara za #4.000 života


Datum: 11.06.2021. Autor: Udruženje Ulice za bicikliste

PROČITAJTE JOŠ...