BetWorld247

Sportisti Srbije osvojili 729 medalja u 2013.


Sportski savez Srbije  predstavio je tri dragocene publikacije koje će, pre svega predstavnicima medija ali i sportskiom radnicima biti od izuzetne koristi: "Rezultati srpskih sportista na međunarodnim takmičenjima u 2013,, "Pregled kategorisanih sportista  za 2104. na osnovu rezultata u 2013" i "Kalendar međunarodih sportskih događaja u 2104".

- Na Šampionatim sveta lane su osvojene 164 medalje, na Prvenstvima Evrope 127 i na Balkanijadama 438, ili ukupno 729, što je bilans za ponos i mngo više nego 2012. - rekao je Aleksandar Šoštar predsednik Sportskog saveza Srbije na konferenciji za medije u hotelu Union.- U našoj publikaciji objavljeni su svi uspesi srpskog sporta u prošloj godini, a na osnovu njih sportisti su i kategorisani i naveli smo ih u posebnoj knjizi. Još jednom čestitam sportistima i trenerima na izuzetnim uspesima i želim im da u ovoj godini postignu još bolje rezultate.

Sa 103 medalje (jedna na SP - tri na EŠ - 99 na BŠ) najuspešniji sport je tekvondo, prate ga atletika  76 (2 SP - 9 EŠ - 65 BŠ),  karate 67 (2 - 8 - 57),  džudo 63 (2 - 6 - 55), stoni tenis 39 (0 - 3 - 36), savate 38 (26 - 12 - 0), kik boks 36 (12 - 23 - 0), streljaštvo 28 (19 - 4 - 5)... Od ekipnih sportova bez premca je bila odbojka sa 15 trofeja (2 SP - 2 EŠ - 11 BŠ). Univerzitetski sport može da se podiči sa 21 trofejom (13 SP - 8 EŠ) a sa specijalnih olimpijada sportisti su doneli 21 medalju (18 SP - 3 EŠ), dok su parolimpijski osvojili 16 odličja (12 sa SP  i četiri sa EŠ)

U olimpijskoj 2012. srpski sportisti osvojili su 593 medalje na OI, SP, EŠ i BŠ, u 2011. osvojeno je 520 medalja.

Potpredsenik Sportskog saveza Srbije Velizar Đerić je  istakao da se o uspesima više čulo, videlo i pročitalo zahvaljujući podršci koju srpskom sportu pružaju elektronski i pisani mediji, a Zoran Jovanović generalni sekretar Sportskog saveza Beograda je naglasio da iza ovih uspeha stoji armija trenera i predan rada sportskih radnika u klubovima tako da se još jednom pokazalo "da je srpski spor žilava i vitalna oblast koja je opstala u veoma složenim ekonomskim okolnostima".

sportisti-srbije-osvojili-729-medalja-u-2013-2.jpg

- U saradnji sa sa Zavodom za sport i medicinu sporta predstavićemo uskoro i kompletan almanah srpskog sporta sa svim rezultatima iključujući i mlađe kategorije - obavestio je dr Dane Korica specijalni savetnik predsednika Šoštara.- Kroz naše publikacije ovi uspesi će trajati i biti uzor i podstrek mlađim generacijama sportista. Posebno je važna kategorizacija koja sportistima omogućava pravo na penzijski staž, olakšice pri upisu u školu i na fakultet.

Promociji novih izdanja Sportskog saveza Srbije prisustvovali su  i Jasminko Pozderac direktor Zavoda za sport i medicinu sporta Srbije, članpvu Upravnog odbora SS Srbije, brojne ugledne zvanice i prijatelji sporta.

Izdavavanje ovih publikacija pomoglo je Ministarstvo omladine i sporta  Srbije. U izradi kategorizacija, Olimpijski komitet Srbije je uradio kategorizaciju za olimpijske, a Sportski savez Srbije za neolimpijske sportove.Datum: 25.04.2014. Autor: Branimir Vasić

PROČITAJTE JOŠ...

LISTA KOMENTARA

Trenutno nema komentara u sistemu

OSTAVITE VAŠ KOMENTAR

Ime:
Prezime:
Tekst komentara:

POGLEDAJTE JOŠ I...

POVEZANE VESTI...

AKCIJE

Ako podjednako volite sport i da pišete o njemu, odnosno znate nešto novo i zanimljivo o nekoj sportskoj temi,  a uz to želite da svoje znanje iz oblasti sporta nesebično podelite sa drugima, javite nam se. Čekamo Vas!
Zanimaju Vas informacije o određenoj sportskoj manifestaciji (turniru, prvenstvu, akciji, seminaru, itd.), pogledajte najave aktuelnih sportskih manifestacija u okviru našeg Sportskog kalendara...
Ukoliko vodite neku sportsku organizaciju (savez, klub, asocijaciju i sl.) ili ste organizator neke sportske manifestacije (turnir, akcija, seminar, sl.) i želite da je medijski promovišete, odnosno sa njom upoznate širu javnost, Savremenisport.com može postati Vaš Medijski partner...
Osetite deo atmosvere sa najzanimljivijih već održanih sportskih manifestacija putem slika koje smo zbog Vas zabeležili u okviru Foro galerije...