x

Atletski spektakl ovog vikenda u Kraljevu

Atletski spektakl ovog vikenda u Kraljevu Foto: SAS

Atletski stadion kraj reke Ibar u Kraljevu, izgrađen je 1972. godine. Njegova kompletna rekonstrukcija započeta je u jesen 2018. godine, a ovog vikenda će  stadion imati “vatreno krštenje”.

Kraljica sportova dobila je još jedan fenomenalan stadion, a Kraljevo je upotpunilo svoju sportsku infrastrukturu još jednim objektom napravljenim po svetskim standardima.

Ovog vikenda, 5. i 6. juna 2021. godine, Kraljevo će ugostiti najbolje atletičare Srbije koji će takmičiti na Prvenstvu države za seniore i seniorke. Nakon što je prošlog vikenda u Kruševcu prijavljen rekordan broj juniora, tako je i ovog vikenda prijavljen rekordan broj atletičara.

Spektakl u Beogradu na vodi

Čak 277 takmičara iz 58 atletskih klubova nadmetaće se u 40 disciplina u muškoj i ženskoj konkurenciji.

Publika će imati priliku da gleda juniorsku rekordu na 100 m Ivanu Ilić (ČAČ) i našu najbržu seniorsku sprinterku Milanu Tirnanić (CZB).

Dragana Tomašević (SIR) će u bacanju diska braniti titulu državne šampionke dok će u bacanju koplja okršaj imati vodeća juniorka na svetskim rang listama, Adriana Vilagoš (SEN) i Marija Vučenović (SSM).

U skoku uvis Angelina Topić (TJB) i Rokavec Zorana (MLZ) će konkurencijom pomoći jedna drugoj da skoče do najviših visina.

Milica Gardašević (VNS) boriće se za najbolji rezultat u skoku udalj, u konkurenciji od čak 16 atletičarki. 

Ivana Ilić dva puta nadmašila sebe

Posle zdravstvenih problema, na stazu  se vraća Elzan Bibić (NOP) koji će sa Nikolom Bursaćem ( HMK)  i Milošem Maleševićem (INĐ) voditi borbu za nacionalnog šampiona na 1500 m. 

Boško Kijanović ( BAK) je ambiciozno počeo sezonu, očekujemo napad na lični rekord na 400 m.

Jasmin Halili (CZB) i Slavko Stević ( SSM), dva mladja seniora koji će nastupati na EP U23 će snage odmeriti u skoku uvis, dok će Anja Lukić ( BAK) i Milica Emini ( VNS) pokušati da pomere granice ličnog rekorda na 100 m prepone.

Rame uz rame će se u bacanju kugle boriti Asmir Kolašinac (BAK) i Armin Sinančević (CZB), dok će u skoku udalj rivali biti Strahinja Jovančević (CZB) I Lazar Anić ( RKG).

Datum: 03.06.2021. Autor: Katarina Branković

PROČITAJTE JOŠ...