x

OKS i Doncafe organizovali druženje sa srpskim olimpijcima

OKS i Doncafe organizovali druženje sa srpskim olimpijcima Foto: OKS

Olimpijski komitet Srbije i kompanija Strauss Adriatic organizovali su druženje sa olimpijcima na kojem su predstavnici medija imali jedinstvenu priliku da uz šoljicu Doncafé kafe, zvanične kafe Olimpijskog tima Srbije, razgovaraju sa sportistima koji će predstavljati Srbiju na ovogodišnjim letnjim Olimpijskim igrama koje se održavaju u Tokiju. Na događaju koji je održan u Tower café by Doncafé u Ušće Tower 2 kuli prisustvovalo je 10 sportista koji će nastupati na najvećoj planetarnoj smotri vrhunskih sportista. Tom prilikom podelili su svoja očekivanja pred nastupajuće Olimpijske igre, koje će se u Tokiju održati od 23. jula do 8. avgusta.


Druženju su prisustvovali košarkašice Sonja Vasić i Dajana Butulija, veslači Miloš Vasić, Martin Mačković, strelci Andrea Arsović, Damir Mikec, Milutin Stefanović i Milenko Sebić, stonoteniser Dimitrije Levajac, kao i “najsvežiji” član Olimpijskog tima Srbije, karatistkinja Jovana Preković.


Dragan Stojković - Piksi posetio izložbu OKS Put pravih vrednosti


Na samom početku prisutnima su se obratili direktorka marketinga kompanije Strauss Adriatic Katarina Šibalić, predsednik Olimpijskog komiteta Srbije Božidar Maljković kao i Sonja Vasić, bronzana olimpijka iz Rija koja će ovoga leta u Tokiju završiti bogatu igračku karijeru.


Katarina Šibalić se ispred kompanije Strauss Adriatic zahvalila prisutnim predstavnicima medija kao i sportistima kojima je poželela puno sreće u predstavljanju naše zemlje u Tokiju. „Ponosni smo što je Doncafé zvanična kafa Olimpijskog tima Srbije i što imamo priliku da pružimo podršku mladim, talentovanim i uspešnim sportistima iz naše zemlje. Naučna istraživanja su pokazala da kofein koji se nalazi u kafi poboljšava sportske rezultate, pa verujemo da su naši sportisti tokom priprema uživali i u Doncafé kafi. Verujem da ćemo se ovog leta svi zajedno radovati njihovim uspesima i osvojenim medaljamaˮ, istakla je Katarina Šibalić.  


Božidar Maljković, predsednik Olimpijskog komiteta Srbije, zahvalio se kompaniji Strauss Adriatic na snažnoj i iskrenoj podršci Olimpijskom timu Srbije na putu za Tokio i istakao da su Olimpijske igre sve bliže, a sportisti, kao i svi u Olimpijskom komitetu Srbije, spremni da urade sve kako bi obradovali naciju sportskim uspesima. “Još 52 dana nas dele od najvećeg planetarnog sportskog događaja, a Olimpijski tim Srbije za sada broji 70 sportista u 13 sportova koji će nastupati pod zastavom naše zemlje, a taj broj biće veći naravno kako se približamo Igrama. Sa nama je danas 11 olimpijaca koji će nas predstavljati u Tokiju ovog leta. Neki su već iskusni olimpijci, neki će osetiti magiju Olimpijskih igara prvi put. Danas pružamo svima njima podršku, kao i onima koji tek treba da zauzmu svoje mesto u Olimpijskom timu Srbije za Tokio. Hvala predstavnicima medija na dolasku, hvala Vam što pomažete da se reč o misiji Olimpijskog komiteta Srbije čuje daleko, a mi ćemo dati sve od sebe da Vam to poverenje vratimo zalaganjem na sportskim borilištima u Tokiju ovoga leta.”, rekao je Božidar Maljković.


OKS uručio sportske rekvizite osnovim školama u SrbijiSonja Vasić, dugogodišnja uzdanica ženske košarkaške reprezentacije koja će po završetku Olimpijskih igara u Tokiju završiti igračku karijeru, istakla je da sve sportiste u Tokiju ovoga leta čeka nimalo lak posao, ali da su nakon prošlogodišnjeg odlaganja Igara, svi sportisti željni takmičenja i da će dati sve od sebe da ostvare što bolje rezultate u Japanu. “Zahvaljujem se OKS i sponzorima na pomoci tokom okimpijskog ciklusa koji je bio duzi nego inace. Nadam se da cete nam pruziti podrsku i navijati za nas i da cemo se svi u avgustu radovati velikim rezultatima.”, rekla je Sonja Vasić.Od 2018. godine Doncafé je zvanična kafa Olimpijskog tima Srbije. Povodom Olimpijskih igara u Tokiju svi ljubitelji kafe mogu uživati u ukusu najpoznatijeg napitka na svetu iz nove, ekskluzivne i prave domaće edicije Doncafé šoljica za kafu. Četiri različite šoljice nose boje srpske zastave, ali i prepoznatljive simbole naše zemlje među kojima su šljiva, truba, pirotski ćilim i orao krstaš ili carski orao. 


U ovom trenutku Olimpijski tim Srbije broji 70 sportista u 13 sportova koji će nastupati u Tokiju na najvećem sportskom događaju na planeti. Tokio je 1964. godine prvi put bio domaćin najboljim svetskim sportistima, te su ovo druge Olimpijske igre koje će se održati u glavnom gradu Japana.


Datum: 01.06.2021. Autor: Jovan Simić

PROČITAJTE JOŠ...