x

Prvi pobednici Tomex kupa za timove

Prvi pobednici Tomex kupa za timove Foto: BSS

U organizaciji Badminton kluba Clear u Sportskom centru Rakovica u Beogradu u subotu, 29. maja 2021, održano je jedno sasvim novo takmičenje u badmintonu. Tomex kup za timove 2021 okupio je oko 30-tak takmičara iz pet klubova (BK Clear/Beograd, BK Beograd, BK Novi Sad, BK Ravens KG/Kragujevac i BK Zmajevi/Kruševac) koji su se po novom sistemu borili za timska odličja u tri uzrasne kategorije – U10, U12 i U14. U uzrasnim kategorijama U10 i U12 u okviru svakog međusobnog duela odigrano je po tri meča (dva singa i jedan dubl), dok je u kategoriji U14 na “meniju” bilo po pet mečeva (dva singa i tri dubla). U okviru svake kategorije timovi su igrali po sistemu svako sa svakim.


Rašeti dva trofeja u Kragujevcu


Kada je podvučena crta zlatno odličje u kategoriji U10 pripalo je timu Trios Sa Beograd iz našeg glavnog grada. U dve godine starijem uzrastu trijumfovali su Zmajevi iz Kruševca, kojem su pripale najviše počasti i u kategoriji U14. Pokrovitelji takmičenja bili su Ministarstvo omladine i sporta Republike Srbije, Sekretarijat za sport i omladinu grada Beograda, Badminton savez Beograda i Badminton savez Srbije, dok su svesrdnu pomoć prižili prijatelji BASS, kompanije “Tin Šped“, “Minaqua“, “Ledeni Kvas“, “Integraltechnic“, “Siboasi“ i “Koka Plus“.


Održana izborna skupština Svetske badminton federacije


“Drago mi je da se veliki broj igrača odazvao novom tipu turnira, ali mi je žao što su svi oni bili iz samo pet klubova iz četiri grada. Tomex kup je prvi juniorski kup za timove, a čar turnira i dobra atmosfera osećala tokom celog dana. Kada nešto radim prvi put uvek je naporno i odgovornost je velika, ali osmesi na licima svih učesnika tokom čitavog turnira bili su potvrda da samo odradili odličnu stvar. Iz trenerskog ugla mogu reći da je ovakav turnir pun pogodak za klub jer povezuje igrače svih nivoa. Kao generalni sekretar kluba i glavni organizator turnira ponosna sam na moju Clear porodicu, i želim da im se zahvalim na odlično odrađenom poslu“, kazala je Marija Bulatović, generalni sekeratr i trener Badminton kluba Clear.


Datum: 01.06.2021. Autor: Badminton savez Srbije

PROČITAJTE JOŠ...