x

Seniorke Srbije sedme u Evropi, miks na 10. mestu

Seniorke Srbije sedme u Evropi, miks na 10. mestu Foto: SSS

Poslednji dan maja je na Evropskom prvenstvu u Osijeku bio je rezervisan za seniorska timska nadmetanja u gađanju malokalibarskom puškom i početak kvalifikacija MK sport pištoljem za dame.


Sastav Srbije (Sanja Vukašinović, Teodora Vukojević, Andrea Arsović) je zauzeo sedmo mesto u takmičenju ženskih ekipa u gađanju malokalibarskom puškom iz trostava. 


Nedugo po završetku takmičenja ženskih ekipa, počelo je nadmetanje mešovitih parova, takođe MK puškom iz trostava. Srpskom miksu Milenko Sebić/Sanja Vukašinović je „za dlaku“ izmakao plasman u drugu fazu kvalifikacija. Zauzeli su deseto mesto.


Srpskim seniorima 13. mesto u ekipnoj konkurenciji u trostavu na EP u Osijeku


Srpski ženski trio u trostavu  je sjajno startovao. U prvoj fazi kvalifikacija pogodio je 1.328 krugova (iz 135 hitaca) u konkurenciji 18 timova i sa prvog mesta prošao dalje. Usledila je druga faza, u kojoj učestvuje osam timova i u kome svaka takmičarka ispaljuje po deset metaka po stavu. Dugo je naša ekipa bila u konkurenciji za jednu od prve četiri pozicije, koja vodi u borbe za medalju. Međutim, Srpkinje su u finišu, u poslednjem, stojećem stavu, izgubile ritam u završile na sedmoj poziciji. Od četvrtog mesta delilo ih je deset krugova.


Mešoviti par Srbije Milenko Sebić/Sanja Vukašinović je u prvom delu kvalifikacija osvojio deseto mesto, a u borbi za plasman među osam najboljih odlučivale su nijanse. Četiri miksa plasirana od sedmog do desetog mesta skupilo je po 878 krugova (svaki strelac u ovoj rundi ispaljuje po 15 hitaca). Broj „unutrašnjih centara“ je odlučivao ko će obezbediti prolaz u drugu fazu. Srpski tim je po ovom kriterijumu bio najlošiji i završio na desetoj poziciji. Miks Milutin Stefanović/Andrea Arsović je zauzeo 28.mesto.


Zorana Arunović je vrlo dobro startovala u kvalfikacijama MK sport pištoljem. U prvoj polovini kvalifikacija (30 metaka precizna paljba) skupila je 296 krugova i zauzela treće mesto. Isti rezultat zabeležile su i prvoplasirana Ukrajinka Olena Kostevič i Ruskinja Vitalina Bacaraškina, koja posle prve faze drži drugu poziciju. Jasmina Milovanović je preciznu paljbu završila sa 288 krugova.


U utorak su na programu druga polovina kvalifikacija (30 metaka brza paljba) i finale. Arunovićeva i Milovanovićeva će sutrašnjim takmičenjem zatvoriti učešće srpskih strelaca na EP u Osijeku.


Milenko Sebić šesti u trostavu, juniorkama četvrto mesto



Rezultati desetog dana


MK puška trostav, seniorke, ekipno – Meč za zlato: Rusija – Norveška 47:37 u poenima. Meč za bronzu: Austrija – Hrvatska 46:44. Prva faza kvalifikacija: 1. Srbija 1.328, 2. Danska 1.327, 3. Rusija 1.325... Druga faza: 1. Norveška 881, 2. Rusija 880, 3. Austrija 879, 4. Hrvatska 878... 7. Srbija 868...


MK puška trostav, seniorski mešoviti parovi – Prva faza kvalifikacija:1.Norveška 1 890, 2. Austrija 2 889, 3. Finska 1 882...10. Srbija 2 (Sanja Vukašinović/Milenko Sebić) 878... 28. Srbija 1 (Andrea Arsović/Milutin Stefanović) 866...


MK sport pištolj, seniorke, plasman posle prve polovine kvalifikacija (30 metaka precizna paljba): 1. Olena Kostevič (Ukrajina) 296, 2. Vitalina Bacaraškina (Rusija) 296, 3. Zorana Arunović 296... 20. Jasmina Milovanović 288...


Datum: 01.06.2021. Autor: Streljački savez Srbije

PROČITAJTE JOŠ...