x

Izložba slika Dar na dar - umetnost u humanitarnoj misiji

Naš Grad je od ponedeljka, 31. maja ove godine, domaćin jedne po mnogo čemu jedinstvene manifestacije – biće otvorena izložba slika koja pored umetničkog značaja ima i svojevrstan humanitarni karakter.


Domaćin izložbe je galerija biblioteke  „ Branko Miljković“, ul. Bulevar kralja Aleksandra br. 298,   inače u sastavu Biblioteke grada Beograda, a organizatori su Sportski savez osoba sa invaliditetom Beograda i Društvo za sport i rekreaciju osoba sa invaliditetom opštine Zvezdara u saradnji i uz podršku gradske opštine Zvezdara i Volonterskog centra ove opštine.


Posetiocima je na raspolaganju 35 eksponata, umetničkih slika čiji je autor Marko Ignjatijević, jedan od najpoznatijih slikara srednje generacije, inače Kragujevčanin, autor više od 1.300 dela  autentičnog stila i pravca koji bi se mogao nazvati duhovni ekspresionizam, učestvovao na nizu  izložbi u zemlji i inostranstvu.


Pored zapaženog umetničkog, izložba ima i humanitarni karakter – sve slike su namenjene za prodaju a ostvarena sredstva namenjena su za pomoć ugroženim pojedincima i porodicama, za podršku akcijama koje imaju takav karakter (lečenje, nabavka pomagala i sl.) po prioritetima koje organizator opredeljuje, s tim što i svaki donator ima mogućnost da opredeli namenu sredstava kupovinom slike.


Izložba je otvorena do 11. juna a svaki kupac slike, donator, dobija uz kupljenu sliku -  eksponat i zahvalnicu  „Dar na dar“, kakav je simboličan naziv celokupne ove akcije


Datum: 01.06.2021. Autor: Jelena Radivojević

PROČITAJTE JOŠ...