x

Zvezda obasjala Beograd na vodi

Plemenita veština, briljanta partija 1. kola Regionalne Lige i crvenobeli trijumf sa pogledom na grandiozni kompleks Beograd na vodi. Boks je još jednom pokazao da je drugačiji, da ima svoju priču koja se razlikuje od svih ostalih, koja ima svoj jedinstven pečat i ne odstupa od svojih postulata džentlmenstva.  


Atraktivnost i moć plemenite veštine ne dolazi sama od sebe, satkana je od rada, odricanja, odsustva straha i na kraju zagrljaj ljutih rivala koji čini ovaj sport veličanstvnim. Kroz pogled na ovakvu prizmu startovala je bokserska Regionalna Liga ex-Yu zemalja na koju se čekalo decenijama i koja je okupila klubove od Vardara pa do Triglava.


Plemenita veština trese Balkan, startuje Regionalna Liga ex-Yu


Nakon premijernog meča koji je u Skoplju ugostio domaći tim Vardara i gostujućeg iz Loznice i u komeje do slavlja stigao srpski tim rezultatom 14:6, isti rezultat ponovio se i u naredna dva susreta, najpre u Sarajevu gde je Željezničar savladao Podgoricu 14:6, sada i u srpskoj prestonici gde je Crvena zvezda savladala goste iz Slovenije, ekipu Maribora 14:6. Prvo kolo Regionalne Lige biće zaokruženo nakon meča koji sledi u Zagrebu i gde će domaća ekipa ugostiti tim Radnika iz Bijeljine.


U Beogradu smo imali priliku da vidimo nesvakidašnji spektakl, boks meč na otvorenom, u fantastičnom ambijnetu, što je publika mogla da vidi putem malih TV ekrana na TV Arena 1. Iako je susret održan na otvorenom, navijači nisu prisustvovali i ispoštovane su sve epidemiološe mere.


Pobedu za Crvenu zvezdu ostvarili su Momčilo Janjić, Kristijan Jovanović, Nemanja Gavrilović, Đejlan Toskić, Sandro Poletan, Sadam Murgamedov i Milutin Stanković.  


Borovčanin: Srpski sportski bastion u punom sjaju za Svetsko prvenstvo


Iako je rezultat dosta ubedljiv u korsit crvenobelih, predstavnik Slovenije potvrdio je da ima puno talentovanih bokesra i da će u nastavku Lige sigurno biti nezgodan rival. Ističemo sjajan duel Sandra Poletana i Edin Sejdinović koji je obilovao sjajnim udarcima sa obe strane i beskprekornom borbom oba borca, na kraju, za nijansu bolji je bio kapiten Crvene zvezde Poletan.


„Nakon odličnih rezultata u Super Ligi Srbije gde smo jedini neporaženi klub, svi mi koji činimo ekipu  Crvene zvezde smo želeli pobedu protiv Maribora i na taj način sjajan start i Regionalne Lige. Meč sa kolegama iz Slovenije obeležila je fenoemanlna atmosfera, pre svega mislim na ring na otvorenom koji je imao pogled na prelepi Beograd na vodi, to je samo dodatno bio motiv svima nama da pružimo maksimum. Imao sam za rivala odličnog Sajdinovića i siguran sam da će ovaj bokser, ako ovako nastavi, imati odličnu budućnost u regionu. Najvažnije je da sam uprkos velikoj i bespoštednoj borbi ostvario pobedu. Sada nam predstoji veliki derbi sa Partizanom u okviru Bokserske Lige Srbije, a kako čujem, ukoliko vremenski uslovi dozvole i on će biti održan na otvorenom, na nekoj od lepih lokacija u Beogradu, što znači novi spektakl“ – zaključio je kapiten crvenobelih Poletan.  


Datum: 30.05.2021. Autor: Bokserski savez Srbije

PROČITAJTE JOŠ...