x

OKS uručio sportske rekvizite osnovim školama u Srbiji

OKS uručio sportske rekvizite osnovim školama u Srbiji Foto: OKS

Proteklog novembra završen je izazov „Trčim za školu“ u kojem su svi učesnici putem TreninGo mobilne aplikacije birali škole kojima su donirali pretrčane kilometre, i tako pomogli da osvoje vredne nagrade u vidu sportske opreme i rekvizita za unapređenje nastave fizičkog vaspitanja.


TreninGo izazov „Trčim za školu” organizovali su Olimpijski komitet Srbije, Ministarstvo omladine i sporta, Savez za školski sport Srbije i EU Delegacija u Srbiji, uz pomoć programa Evropske unije Erazmus Plus.


Prema podacima na sajtu Evropska nedelja sporta, najviše kilometara je sakupljeno za EŠ „Stana Milanović” iz Šapca koja je osvojila prvo mesto sa 8549.92 km. Na drugom mestu je TŠ „Ivan Sarić” iz Subotice sa 3539.32 km, dok je OŠ „Svetozar Marković” iz Leskovca sa 1311.85 km zauzela treće mesto.


Produženo trajanje izložbe OKS - Put pravih vrednosti - zbog velikog interesovanja


Takođe, pošto je geslo olimpijskog pokreta “Važno je učestvovati”, odlučeno je da i ostalih sedam škola koje su učestvovale u TreninGo izazovu budu nagrađene sportskim rekvizitima.


Prilikom dodele sportskih rekvizita organizovane su i sportske radionice inspirisane olimpijskim pokretom, koje su sve učenike osnovnih škola bliže upoznale sa olimpijskim pokretom i njegovom misijom. Oko 500 dece iz sedam osnovnih škola je učestvovalo u posebnim sportskim radionicama i izazovima koje su za njih spremili profesionalni treneri.


U protekle dve nedelje posećene su OŠ “Boško Palkovljević Pinki” u Sremskoj Mitrovici, “Petar Nikolić” u Kraljevu, “Kralj Aleksandar Prvi” u Požarevcu, kao i OŠ “Stefan Nemanja” u Nišu, “Dragiša Luković Španac” u Kragujevcu, “Rajak Pavićević” u Bajinoj Bašti i OŠ “Jovan Popović” u Novom Sadu.


Tomas Bah: Ulazimo u poslednju, operativnu fazu organizovanja Olimpijskih igara


Menadžer za promociju olimpijskih vrednosti Olimpijskog komiteta Srbije, Nataša Janković, zahvaliila se svim školama na gostoprimstvu i zahvalila se na učestvovanju u TreninGo izazovu „Trčim za školu“.


-U protekle dve nedelje imali smo prilike da se družimo na sjajan način sa osnovcima širom Srbije i da im pružimo priliku da osete deo olimpijske magije kroz naše radionice koje su kreirane posebno za njih. Pored poruke koju nosi kampanja „Be Active“ da je bitno uvek biti aktivan, naše akcije imaju za cilj i sportsko edukativni karakter, i nadamo se da su školarci uživali u aktivnostima. Drago mi je što smo nagradili sportskim rekvizitima i škole koje nisu pobedile u našem izazovu. Nadam se da smo ih motivisali za dalje aktivnosti i da smo na delu pokazali geslo kojim se vodi olimpijski pokret „Važno je učestvovati“ – rekla je Nataša Janković.


Datum: 29.05.2021. Autor: Jovan Simić

PROČITAJTE JOŠ...