x

Beograd - teniski centar sveta

Beograd - teniski centar sveta Foto: Neda Miletić / TSB

Teniski savez Beograda u suorganizaciji sa Gradom Beogradom i Teniskim centrom Novak ovog vikenda organizuju otvorenu školu tenisa u okviru manifestacije "Beograd-teniski centar sveta" sa ciljem da se promoviše sport kod dece i omladine i zdrav način života, fer plej u sportu kao izuzetno važnom elementu u zdravom razvoju dece, doprinese otkrivanju mladih talenata i očuvanju kvaliteta belog sporta u našoj zemlji.


Pred start Belgrade Opena šampionski duo Kecmanović – Nalbandijan u petoj brzini


Na centralnom Trgu u glavnom gradu Srbije, ispred spomenika Knezu Mihailu subota i nedelja od 12 do 19 časova protiče u znaku mališana i tenisa. Na zabavan i motivacioni način deci je predstavljen „beli sport“, a osnovnim pravilima igre, uz korišćenje mini terena, manjih reketa i lakših loptica, uz opremu koja je prilagođena njihovom uzrastu upoznali su ih treneri Teniskog saveza Beograda.


Nalbandian i Kecmanović u vožnji Savom


Tom prilikom održava se i turnir crvenog nivoa iz kalendara TSB takmičenja. Velika zahvalnost Teniskom centru Novak na kome se završava WTA 250 i počinje ATP 250 turnir, na koje je Srbija veoma ponosna, jer takvi događaju trebaju našoj zemlji, trebaju Beogradu i na najbolji način popularišu tenis, sport kojim se možete baviti ceo život, a posebno i kao bezbedan sport u ovo pandemijsko vreme.


Datum: 23.05.2021. Autor: Neda Miletić

PROČITAJTE JOŠ...