x

Borovčanin: Srpski sportski bastion u punom sjaju za Svetsko prvenstvo

Borovčanin: Srpski sportski bastion u punom sjaju za Svetsko prvenstvo Foto: BSS

Visoka delegacija AIBA i BSS, koje predvode generalni sekretar AIBA Ištvan Koko Kovač, predsednik BSS Nenad Borovčanin i direktorka preduzeća Svetskog prvenstva u boksu 2021. Antonina Bogićević bila je u poseti kompaniji Arena Channels Group, gde ih je dočekao Nebojša Žugić, generalni direktor. Glavna tema bila je dolazeće Svetsko prvenstvo u olimpijskom boksu koje će se održati u Beogradu od 26. oktobra do 6. novembra 2021. godine.


Delegaciju na ovom sastanku činili su i eksperti organizacionih sektora iz Rusije i Hrvatske vezano za SP, kao i lokalni rukovodioci organizacioni sektora najvećeg takmičenja koje će se održati u našoj zemlji ove godine.


Srbiji zlato od Natalije iz Rusije


“U susret najvećem sportskom događaju koji će se ove godine održati u našoj zemlji sa početkom od 26. oktobra, Svetsko prvenstvo u boksu, imali smo posetu zvaničnika AIBA, generalnog sekretara Ištvana Kovača sa tehničkim delegatima. Uz posetu TV Arena gde smo imali sastanak sa generalnim direktorom Nebojšom Žugićem i dogovorili sve detalje kako bi našu zemlju i boks prikazali u najlepšem mogućem svetlu, usledio je obilazak nekoliko hotela u kojima će da odsedaju takmičari I zvanična lica, kao i svih ostalih kapaciteta neophodnih za organizaciju jednog ovakvog spektakla. Posebno vreme odvojeno je za posetu dvorane Štark Arena, u kojoj će se i održati spektakl. Srpski sportski bastion i jedna od najlepših dvorana u Evropi koja je i dalje u sistemu Covid-19, očekuje se da će od juna 2021. ponovo početi sa sportskim i kulturnim dešavanjima i da će sijati punim sjajem za vreme SP u boksu” – poručio je predsednik BSS Nenad Borovčanin.


Boks delegacija je obišla i malu dvoranu Štark Arene, svlačionice, kontrolnu sobu, a kroz fotografije su imali priliku da se uvere kako su održavana velika Svetska i Evropska takmičenja prethodnih godina u ovoj srpskoj lepotici.


Savić i Radojičić uz srpske boksere


Sjajan domaćin organizacionom timu Svetskog prvenstva u boksu bio je legendarni košarkaš Partizana, sada generalni direktor ove dvorane, Goran Grbović.


“Veoma smo srećni i ponosni da boravimo u Beogradu i pripremamo se za veliko takmičenje sa našim sjajnim partnerima, Nenadom Borovčaninom i Nebojšom Žugićem. Uvereni smo da ćemo imati veliki događaj u srpskoj prestonici. Želeo bih da pozovem publiku, ako se situacija sa virusom smiri, u Štark Arenu, da dođu i vide neke nove legende ovog sporta koje će se pojaviti u Beogradu krajem oktobra” istakao je Ištvan Kovač, nekadašnji olimpijski boks šampion, a od nedavno generalni sekretar AIBA.


Arena 1 i Arena Fight će direktno prenositi bokserski spektakl u srpskoj prestonici.


“Drago mi je što smo danas imali priliku da pokažemo našim gostima kako se razvija Arena Channels Group, kao i našeg najmlađeg člana porodice, Euronews kanal. Zadovoljan sam što ćemo imati priliku da prenosimo veliki planetarni događaj kao što je Svetsko prvenstvo u boksu. Naravno da ćemo ono što je do nas odraditi na najbolji mogući način i prezentovati publici, a njima preostaje samo da uživaju u tome. Budite uz Arenu Sport i uživajte u najboljem sportskom programu” - rekao je Nebojša Žugić.


Datum: 20.05.2021. Autor: Bokserski savez Srbije

PROČITAJTE JOŠ...