x

ARKUS liga: Metaloplastika preuzela drugo mesto na tabeli

Susretom Dinama i Metaloplastike u Pančevu stavljena je tačka na 12. kolo plej-ofa ARKUS lige. Slavili su Šapčani rezultatom 31:30 (17:14) i osvajanjem dva boda preuzeli drugo mesto na tabeli. Šampion je već poznat, to je ekipa Vojvodine, dok je niški Železničar 1949 jučerašnjim trijumfom osigurao četvrtu poziciju. Još dva kola ostala su do kraja doigravanja, tokom kojih će Metaloplastika i Partizan voditi grčevitu borbu za drugo mesto na tabeli, koje vodi u SEHA ligu.

ARKUS liga: Vojvodina overila titulu

Kada je u prvom poluvremenu tim Veselina Vukovića poveo 17:12, činilo se da će ,,plastičari” rutinski rešiti ovaj meč. Međutim, izabranici Akima Komnenića u drugom poluvremenu pokazali su značajno bolje izdanje i pomrsili konce gostima. Posle neizvesne završnice, u kojoj su odlučivale nijanse i bolja koncentracija, slavila je Metaloplastika. Za igrača utakmice izabran je čuvar mreže domaćeg sastava Nikola Perić (deset odbrana). Najefikasniji je bio kapiten Dinama Miloš Kostadinović sa devet pogodaka, dok su se u pobedničkom timu istakli Vukašin Vorkapić i Marko Srdanović sa po šest. Golman Milan Bomaštar susret je završio sa 11 odbrana na svom kontu.  

ARKUS liga: Vojvodina dočekuje Partizan u velikom derbiju dva najbolje plasirana tima

Podsećamo, u subotu su odigrani mečevi poslednjeg kola plej-auta, posle kojeg nema dileme – Crvenka i Kikinda Grindex napuštaju društvo superligaša. 

REZULTATI 12. KOLA PLEJ-OFA: 

Dubočica 54 – Radnički 34:25
Železničar 1949 – Rudar 32:26
Vojvodina – Partizan 28:20
Dinamo – Metaloplastika 30:31.

TABELA: Vojvodina 24, Metaloplastika 18, Partizan 17, Železničar 1949  13, Dubočica 54  8, Dinamo 6, Rudar 6, Radnički 4. 

Datum: 17.05.2021. Autor: Ana Jovanović

PROČITAJTE JOŠ...