x

Nedelja sastanaka Evropske badminton konfederacije

Nedelja sastanaka Evropske badminton konfederacije Foto: BSS

Na dan Praznika rada, 1. maja, održana je Skupština Evropske badminton konfederacije (BEC). Drugu godinu zaredom najmasovnije godišnje okupljanje predstavnika evropskih badminton federacija je realizovano u ‘’elektronskoj’’ formi. Skupština je vođena iz Kijeva (Ukrajina), grada domaćina Evropskog prvenstva za seniore a učešće je uzela 41 članica. Skupštinom su predsedavali Peter Tarcala, predsednik i Brajan Agerbak, generalni sekretar BEC. Badminton savez Srbije je predstavljao Radomir Jovović, predsednik Upravnog odbora.


Vrhunski plasmani na međunarodnim rang listama


U toku sednice Skupštine BEC usvojen je novi ambiciozan strategijski plan evropskog badmintona za period 2021 – 2024, predstavljena je nova struktura komiteta i komisija, usaglašene su procedure sa Svetskom badminton federacijom, razmatrani su uslovi za dalji rad i funkcionisanje evropskog badmintona i članica u uslovima pandemije i dr. Na poziciju potpredsednika BEC, za predstojeći četvorogodišnji period, reizabran je Andrej Antropov (Rusija) dok su na funkcije direktora takođe reizabrani Andrej Pohar (Slovenija) i Ričard Vom (Vels).


Padovi u igri koštali plasmana u drugo kolo EP za seniore


U periodu od 29. aprila do 5. maja održani su veoma sadržajni sastanci Borda direktora BEC na kojima je, u funkciji direktora, aktivno učešće uzeo Radomir Jovović.


Izborna Skupština Svetske badminton federacije (BWF) održaće se 22. maja 2021. godine. Pored izbora predsednika, potpredsednika i članova predsedništva, poseban značaj imaće i izjašnjavanje nacionalnih badminton federacija, članica BWF, o predlogu koji se odnosi na promenu sistema bodovanja (eng. Scoring System) u badmintonu.


Datum: 07.05.2021. Autor: Badminton savez Srbije

PROČITAJTE JOŠ...