x

Otkazan Svetski juniorski kup u Zulu

Otkazan Svetski juniorski kup u Zulu Foto: SSS

Još jedno veliko streljačko takmičenje planirano za 2021. neće biti održano zbog pandemije koronavirusa.


Nemačka streljačka federacija, je u pismu poslatom nacionalnim savezima, poručila da je posle detaljnih konsultacija odlučila da otkaže  Svetski juniorski kup u Zulu, zakazan za prvu polovinu jula (3 – 14.juli).


Dva srebra za Srbiju na oproštaju od Velike nagrade Osijeka


U Nemačkoj su na snazi stroge mere u borbi protiv koronavirusa, mnogi međunarodni sportski događaju su zbog toga otkazani. 


Kako je istaknuto, organizatori su u stalnom kontaktu sa lokalnim zdravstvenim vlastima u Zulu. 


Međutim,  do sredine juna neće se znati koje zdravsvene mere bi bile primenjivane tokom Svetskog juniorskog kupa i pod kojim bi uslovima stranim takmičarima bilo dozvoljeno da putuju u Nemačku. Uzimajući u obzir neizvesnost situacije, organizatori su odlučili da otkažu Svetski juniorski kup.


Dva zlata za Srbiju na startu Velike nagrade Osijeka


Domaćini su i razmotrili eventualno odlaganje takmičenja, ali uzimajući u obzir raspoloživost slobodnih termina, dostupnost objekata neophodnih  za organizaciju, kao i činjenice da će se ove godine održati Olimpijske igre u Tokiju i Svetsko juniorsko prvenstvo (Peru, 25.septembar – 10.oktobar), Izvršni odbor Nemačke streljačke federacije je jednoglasno zaključio da odlaganje nije moguće.


Datum: 06.05.2021. Autor: Streljački savez Srbije

PROČITAJTE JOŠ...