x

Padovi u igri koštali plasmana u drugo kolo EP za seniore

Padovi u igri koštali plasmana u drugo kolo EP za seniore Foto: BSS

Mladi srpski reprezentativci, na žalost, nisu uspeli da preskoče prve prepreke na Evropskom prvenstvu za seniore koje je u utorak, 27. aprila 2021, počelo u Kijevu i na kojem će se do 2. maja za odličja boriti najbolji igrači i igračice sa Starog kontinenta. U prvom kolu muškog singla, Luka Milić, poražen je od Portugalca Bernarda Atilana sa 2:0. Naš reprezentativac je pružio jak otpor u prvom setu, u pojedinim trenucima tog perioda igre imao inicijativu, ali je u samom finišu poklekao (21:18). U drugom setu bilo je mnogo manje neizvesnosti (21:15) pa je rival ostvario plasman u drugo kolo.


Srbija na EP za seniore u Kijevu


Na startu takmičenja u ženskom singlu dojučerašnja juniorka, Marija Sudimac, odlično je počela meč protiv mnogo iskusnije Rajčel Darag iz Republike Irske. Osvajačica bronze na prošlogodišnjem Evropskom prvenstvu za juniore prikazala je sjajnu igru u prvom setu koji je dobila ubedljivo – 21:13. Ipak, Irkinja se konsolidovala u nastavku meča. Prvo je, posle velike borbe, dobila, drugi set (21:17). U trećem, odlučujućem, setu naša reprezentativka je mnogo grešila što je iskusna rivalka iskoristila i bez većih problema dobila i taj period igre (21:8).


Muški dubl Igor Bjelan, Andrija Doder je u borbi za drugo kolo ove konkurencije izgubio od italijanske kombinacije Đovani Greko, Kevin Strobl (21:13, 21:13). Naš par nikako nije mogao da pronađe svoju igru pa epilog nije mogao da bude drugačiji.


U znaku Teodore Latas


”Ne možemo da budemo zadovoljni nastupom na šampionatu u Ukrajini. Trebalo je i morali smo mnogo bolje. Na ovakvim takmičenjima se mali padovi u igri surovo kažnjavaju, što su svi naši reprezentativci osetili na svojoj koži. Sledi analiza prvenstva, a onda nastavljamo sezonu. Nadam i verujem da ćemo sledeće godine na Evropskom prvenstvu za seniore imati mnogo konkretnije rezultate”, istakao je pomoćni trener badminton reprezentacija Srbije, Nikola Mijačić.


Vlada Republike Srbije – Ministarstvo omladine i sporta obezbeđivanjem neophodnih finansijskih sredstava u značajnoj meri je doprinelo učešću Srbije na Evropskom prvenstvu za seniore u Ukrajini gde sudi i najbolji srpski arbitar, Goran Jelesijević.


Datum: 28.04.2021. Autor: Badminton savez Srbije

PROČITAJTE JOŠ...