x

Pančevci slavili u Jezeru nakon preokreta

Pančevci slavili u Jezeru nakon preokreta Foto: SPD Radnički

Rukometaši Radničkog su u uzbudljivoj utakmici 9. kola plej-ofa Arkus lige poraženi na svom terenu od ekipe pančevačkog Dinama rezultatom 27:28, poluvreme 15:12. Nakon ovog duela, Radnički se nalazi na osmom mestu na tabeli sa osvojena 3 boda.


Večerašnji rivali su u duel ušli oslobođeni imperativa plasmana na tabeli, ali se i pre meča znalo da ta činjenica neće nimalo uticati na borbenost, neizvesnost i glad za pobedom. Sam početak utakmice je protekao u rezultatskoj ravnoteži, gde nijedan rival nije uspeo da stvori rezultatsku prednost. Angažovana, brza igra i jaki dueli su ukazivali na uzbudljivu i kvalitetnu utakmicu. Sve do 17. minuta i rezultata 8:8, Radnički je imao priliku da se rezultatski odlepi zahvaljujući dobroj odbrani i raspoloženom čuvaru mreže Gemaljeviću, no sa par tehničkih grešaka u napadu nisu uspeli. Smanjivši broj grešaka i uz par osmišljenih i kreativnih napada, dolaze do 2 gola prednosti (10:8, 18. min), koju sigurnom igrom uvećavaju na opipljivih 4 razlike (13:9, 23. min). Pojačali su tempo gosti, uspeli da svedu prednost Šumadinaca na podnošljiva 2 gola razlike, ali pogotkom Stanojeva u poslednjim trenucima prvog dela igre, domaćin odlazi na veliki odmor solidnom prednošću, 15:12. 


ARKUS liga: Partizan preuzeo drugo mesto na tabeli


Već nakon 4 minuta drugog dela igre, Kragujevčani ponovo imaju plus 4 na svom kontu (18:14, 34. min), igrači Dinama odolevaju pritisku, ali domaćin u 39. minutu ponovo ima istovetnu prednost (20:16). I kada se očekivalo da domaći rukometaši prelome utakmicu u svoju korist i zadaju konačan udarac protivniku, Pančevci frenetičnom borbenošću i angažovanjem malo po malo smanjuju prednost i u 54. minutu dolaze do izjednačenja (25:25). Rukometaši Radničkog su više puta ove sezone pokazali da su majstori drame i neizvesnih završnica, no fortuna im je ovog puta okrenula leđa. Pri rezultatu 27:27, na 2 minuta je isključen gostujući igrač Ostojić i nakon minuta odmora domaćih se očekivao siguran pogodak i uvod u pozitivan rezultat, no gosti se nisu predali. Sjajnom odbranom sa igračem manje u polju su zatvorili sve prilaze svom golu time ne dozvolivši domaćinu da povede. 


Poslednjih dvadesetak sekundi donose dramu, stručni štab gostiju reaguje minutom odmora, nakon koga Stanojev pravi nehotičan, nenameran start koji arbitri sankcionišu crvenim kartonom i po rukometnim pravilima, gosti dobijaju priliku sa linije od 7 metara, koju uspešno koristi kapiten Kostadinović za konačnih 27:28 i pobedu Dinama.


Radnički poražen na gostovanju u Šapcu


U redovima Radničkog najefikasniji su bili Stefan Stanojev sa 6 pogodaka, Nemanja Vuković je dodao 5, dok su kod Pančevaca prednjačili Danilo Radović sa 10 i Miloš Kostadinović sa 6 preciznih šuteva na gol protivnika.


Igrač utakmice: Miloš Kostadinović (Dinamo)

RK Radnički – RK Dinamo: 27:28 (15:12)

Kragujevac: SBB hala Jezero. Gledalaca:/
Sudije: Marko Boričić, Dejan Marković
Sedmerci: Radnički 3 (3), Dinamo 7 (5)
Isključenja: Radnički 12 min, Dinamo 12 min


Radnički: Gemaljević (11 odbrana, sedmerac), Vuković 5, Stošić, Mutavdžić 1, Petrović (sedmerac), Dobrosavljević 1, Knežević, Utvić 1, Stevanović, L. Đerić 3, Stanojev 6, Bogdanović 4, S. Đerić.


Dinamo: Ivančević 4, Pavlović 2, Bunjevčević 3, Stanić, Ostojić 2, Perić (4 odbrane), Pavlović, Tonić (2 odbrane), Distol 1, Urta, Kostadinović 6, Radović 10, Vučković, Radovanović, Mitrović. 


U narednom, 10. kolu plej-ofa Arkus lige, Radnički putuje u Niš na megdan ekipi Železničara. 


Datum: 26.04.2021. Autor: SPD Radnički

PROČITAJTE JOŠ...