x

Silni Radnički trijumfovao u Novom Sadu

Silni Radnički trijumfovao u Novom Sadu Foto: SPD Radnički

Rukometašice Radničkog su u odloženoj utakmici 9. kola Superlige za žene superiornom igrom savladale ekipu Vojvodine u Novom Sadu rezultatom 38:26, poluvreme 18:13, upisavši četvrtu pobedu u nizu i tako učinile još jedan korak ka plasmanu u plej-of. Nakon ovog trijumfa, Radnički se nalazi na deobi trećeg mesta sa osvojena 24 boda.


Nakon tri vezane pobede, pred rukometašicama Radničkog je stajao imperativ pobede u Novom Sadu, protiv ekipe Vojvodine koja na svom terenu pruža odlične partije i ne prepušta lako bodove. Stručni štab je i pre susreta upozoravao da će meč umnogome zavisiti od načina kako Kragujevčanke otvore utakmicu, a sam početak je bio kao iz snova. Brzo vođstvo Kragujevčanki, 3:0, kao da je saseklo krila ambicioznom domaćinu. 


Radnički lako do novih bodova


Igra u oba pravca je funkcionisala po željama klupe Radničkog i već u 6. minutu pri vođstvu kragujevačkog superligaša 1:5 je reagovala klupa domaćina minutom. Predah je dobro došao Vojvodini da malo konsoliduje redove i smanji razliku na minus 2. U tom periodu utakmice Radnički ne koristi sedmerac i četiri prilike iz kontranapada, tako da vođstvo gošći varira u intervalu 2 do 3 pogotka prednosti, sve do 21. minuta i rezultata 9:11, kada Kragujevčanke čvrstom odbranom, potpomognute Marijanom Ilić na golu za samo 3 minuta dolaze do velikih plus 6 na svom kontu (9:15, 26. min). Živnule su domaće igračice, probale da svedu prednost na razumnu meru, ali Radnički na veliki odmor odmor odlazi rezultatom 13:18.


Izašle su Novosađanke u drugom delu igre na parket Slane bare rešene da daju sve od sebe i preokrenu rezultat, međutim sa druge strane terena je stajao protivnik koji je u svakom trenutku znao šta hoće. Imponovala je raznolikost u napadu Radničkog, sve ofanzivne linije i kombinacije su besprekorno funkcionisale, opasnost za gol domaćina je pretila sa svih strana, dok je odbrana uspešno zausatavljala nalete rivala. 



Prednost igračica Radničkog, koje ni u trenucima kad je Vojvodina pripretila nisu pokazale znake nervoze, je rasla i u 50. minutu pogotkom Agatunovićeve beležimo prvu dvocifrenu prednost (20:30). Sve do kraja utakmice je bila stvar rutine, što je dalo priliku stručnom štabu gošći da u poslednjoj deonici utakmice u igru ubaci igračice sa manjom minutažom, kao i poletarke iz druge ekipe, koje su sačuvale stečenu prednost i utakmicu privele kraju krajnjim rezultatom 26:38.


Sve igračice Radničkog su večeras zaslužile pohvale za sjajnu predstavu, borbenost i požrtvovanje.


U redovima Novosađanki najefikasnija je bila Tamara Žarković sa 7 pogodaka, dok su kod Radničkog titulu najboljih strelaca ponele Teodora Veličković sa 8 i Ajlin Bjelak sa 7 postignutih golova.


Kragujevčanke silovito do novih bodova


Igrač utakmice: Teodora Veličković (Radnički)

ŽRK Vojvodina – RK Radnički: 26:38 (13:18)

Novi Sad: Hala “Slana bara”. Gledalaca:/
Sudije: Nikola Musić, Stevan Đurašinović

Sedmerci: Vojvodina 3 (3), Radnički 4 (3)
Isključenja: Vojvodina 10 min, Radnički 8 min


Vojvodina: Guteša, Vulić 3, Čaušević 1, Žarković 7, Lovrić 1, Đukić 3, Knežev, Lazić 2, Ivošević, Veličković 4, Lazić 5, Radojčić (10 odbrana), Zečević, Uzelac.


Radnički: Nedeljković, Veličković 8, Bjelak 7, Stošić 5, Stepanović 5, Blagojević, Hasanović (2 odbrane), Vlašković, Petrović 5, Agatunović 4, Stoiljković 1, Ilić (10 odbrana), Kolak 2, Vasović 1, Rašković.


Narednog vikenda rukometašice Radničkog očekuje derbi meč 19. kola Superlige sa ekipom Bekamenta u Aranđelovcu.


Datum: 18.04.2021. Autor: SPD Radnički

PROČITAJTE JOŠ...