x

Ivana Španović otkrila preliminarni kalendar takmičenja

Ivana Španović otkrila preliminarni kalendar takmičenja Foto: Mihailo Milovanovic / Red Bull

Na digitalnoj konferenciji za novinare koja je održana povodom nastavka saradnje između Ivane Španović i kompanije Red Bull, najbolja srpska atletičarka obratila se novinarima iz Dubaija, gde se nalazi na pripremama za predstojeću sezonu. 


U svom obraćanju, Španovićeva se zahvalila kompaniji Red Bull na jedanaestogodišnjoj saradnji i prisetila svih zanimljivosti i jedinstvenih projekata koji su obeleželili prethodni period saradnje:


Red Bull je tu od mog samog početka seniorskih dana, i jako sam srećna što ćemo biti zajedno i naredne dve godine. Kada sam putovala na takmičenja, u svakom gradu, na bilo kom delu sveta uvek sam imala nekoga iz Red Bull porodice, koji su bili tu da me dočekaju, da proslavimo zajedno medalje i uspehe, a nekad i neuspehe - važno je znati da imaš podršku na tom nivou. Posebno bih naglasila i trenutke kao što su obaranje državnog rekorda u Beogradu na Terazijama i naravno trogodišnji projekat Treniraj sa Ivanom.”


U nastavku, Ivana je najavila i preliminarni kalendar takmičenja koji je naravno sklon izmenama zbog aktuelne pandemije. Prvo takmičenje najavljeno je za 22.maj u Kalamati, a potom će uslediti nastupi na Dijamantskim Ligama, kao i nastup za reprezentaciju na ekipnom šampionatu Evrope u Limasolu.


„Povreda se desila u pogrešno vreme, oporavila sam se. Nismo mnogo odstupili od priprema za Olimpijske igre i više sam nego zadovoljna kako teku pripreme u Dubaiju. Sve što radimo služi cilju da na tom takmičenju budem na mom nivou, da skočim 7,10m -7,15m, jer sve ispod toga nije dovoljno za zlato“.



Kalendar takmičenja za prvi deo letnje sezone 2021


22. maj - Atletski miting u Kalamati, Grčka


4. jun - Dijamantska Liga, Rim, Italija


19-20. jun - Ekipno prvenstvo Evrope, Limasol, Kipar (nastup za reprezentaciju Srbije)


1. jul - Dijamantska Liga, Oslo, Norveška


4. jul  - Dijamantska Liga, Štokholm, Švedska


1. avgust - Olimpijske Igre, Kvalifikacije, Tokio  - 3. avgusta Finale


Datum: 15.04.2021. Autor: Alek Bošković

PROČITAJTE JOŠ...