x

Radnički zaustavljen u polufinalu Kupa

Radnički zaustavljen u polufinalu Kupa Foto: SPD Radnički

Rukometaši Radničkog nisu uspeli da se domognu finala Kupa Srbije „Prof. dr Branislav Pokrajac“ jer ih je na tom putu zaustavila novosadska Vojvodina, ekipa koja suvereno vlada srpskim rukometom poslednje decenije. Kragujevčani su poraženi rezultatom 18:30, poluvreme 8:13.


Kragujevački superligaš je put Smedereva na finalni turnir Kupa krenuo rešen da što skuplje proda kožu i proba da iznenadi Vojvodinu i tako ostvari najveći uspeh u istoriji kluba. Novosađani su bolje otvorili utakmicu i već u 4. minutu imali tri gola prednosti (0:3). Prenuo se Radnički, zaigrao čvršće u odbrani i serijom 4:2 smanjuje na samo gol minusa (4:5, 9. min). No, od tog trenutka sedmostruki šampion je na delu pokazao zašto su najdominantnija ekipa u Srbiji. Čvrstom i agresivnom odbranom, ubitačnim napadom u 17. minutu dolaze do velikih plus 7 na svom kontu (4:11). Do kraja poluvremena se igralo gol za gol, uspeo je Radnički da spusti razliku, tako da se na odmor otišlo rezultatom 8:13.


Početni minuti drugog dela igre su protekli u naporima oslabljenih rukometaša Radničkog da smanje rezultatsku prednost, no ekipa Vojvodine im to nikako nije dozvoljavala, održavši konstantnu prednost od 5 do 6 golova prednosti. Duža klupa Novosađana je od sredine drugog poluvremena počela da daje rezultata i prednost je neumoljivo počela da raste. U 53. minutu beležimo najveću prednost, 14:26, koja je uz male varijacije ostala do kraja utakmice. Nominalni gosti su rutinski priveli utakmicu kraju konačnim rezultatom 18:30.


Radnički je i ove sezone ponovio najveći uspeh samim plasmanom na završni turnir Kupa Srbije. Igrama i savladanim protivnicima su pokazali svoju vrednost i potencijal i dokazali da će i u budućnosti predstavljati značajan faktor u srpskom rukometu.


Najbolji strelac u redovima Radničkog je bio Ilija Bogdanović sa 6 pogodaka, dok je kod Novosađana najraspoloženiji bio Jovica Nikolić sa 5 postignutih golova.


Igrač utakmice: Miljan Vukovljak (Vojvodina)

RK Radnički – RK Vojvodina : 18:30 (8:13)

Smederevo: hala Smederevo. Gledalaca:/
Sudije: Marko Sekulić, Vladimir Jovandić
Sedmerci: Radnički 2 (2), Vojvodina 3 (3)
Isključenja: Radnički 10 min, Vojvodina 14 min


Radnički: Gemaljević (8 odbrana), Stošić, Barudžić 1, Mutavdžić, Petrović, Dobrosavljević 2, Kasalović 1, Knežević, Stevanović, L. Đerić 2, Stanojev 1, Bogdanović 6, S. Đerić, Utvić 1, Vuković 4, Prodanović.


Vojvodina: Kurteš 2, Milić 1, Mirković 2, Pribak, Vukovljak 4, Verkić (4 odbrane), Miljković, Milenković 3, Podunavac, Arsenić 2 (10 odbrana), Rađenović 3, Ratković 2, Stanković 1, Nikolić 5, Šotić 2, Babić 3. 


Narednog vikenda se nastavlja plej-of Arkus lige, kada Radnički putuje u Šabac na megdan domaćinu Metaloplastici.


Datum: 11.04.2021. Autor: SPD Radnički

PROČITAJTE JOŠ...