x

Sanja Vukašinović sezonu otvorila pobedom na Dunav kupu

Sanja Vukašinović sezonu otvorila pobedom na Dunav kupu Foto: SSS

Srpska reprezentativka Sanja Vukašinović je sezonu takmičenja malokalibarskim oružjem otvorila danas na turniru „Dunav kup“ u mađarskom gradu Komaromu.


Vukašinovićeva je u gađanju malokalibarskom puškom iz trostava (3 puta 40 metaka) najpre osvojila prvo mesto u kvalifikacijama, u kojima je zabeležila 1.178 krugova. Bila je najpreciznija i u finalu sa 461,5 krugova. Drugo mesto u finalu osvojila je Kata Vereš Cvikl iz kluba KVŠE, sa 459,7 krugova. Treća je bila Deneš Ester (Ujpešt). U zvaničnom plasmanu, Cvikl je osvojila zlato , jer je Vukašinovićeva u finalu učestvovala van konkurencije, s obzirom da je „Dunav kup“ kriterijumsko takmičenje za sastav mađarske reprezentacije. 


Ubedljiva Arunovićeva, dva dramatična finala na kraju Vojvodina kupa


Ipak, naša reprezentativka je strelište napustila sa pobedničkim peharom,dodeljenom za najbolji kvalifikacioni rezultat. U kvalifikacijama, iza Vukašinovićeve plasirale su se Lea Horvat (KVŠE) i Dorina Toma (Ujpešt) sa po 1.175 krugova.


–„Dunav kup“, održan na otvorenom strelištu u Komaromu, je bilo prvo kvalifikaciono takmičenje za mađarske strelce za sastav reprezentacije na Evropskom prvenstvu u Osijeku. Izuzetno sam zahvalna organizatorima i Streljačkom savezu Mađarske na gostoprimstvu i što su mi pružili mogućnost da učestvujem kao gost na turniru i da se tako prvi put posle devet meseci takmičim malokalibarskom puškom – poručila je Vukašinovićeva , članica Novog Sada 1790.


Datum: 11.04.2021. Autor: Streljački savez Srbije

PROČITAJTE JOŠ...