x

Počeo Vojvodina kup: Reprezentativci precizni

Počeo Vojvodina kup: Reprezentativci precizni Foto: SSS

Srpski reprezentativci su blistali prvog dana „Vojvodina kupa“ vazdušnim oružjem, koji je danas počeo u Novom Sadu.


Skoro sve medalje pokupili su strelci koji će predstavljati Srbiju na Evropskom prvenstvu vazdušnim oružjem u Osijeku.


Puškom su trijumfovali Teodora Vukojević i Lazar Kovačević, dok je u nadmetanju miks parova pištoljem ulogu favorita opravdao tandem Zorana Arunović/Damir Mikec.


Teodora Vukojević, članica „Čika Mate“, je bila najuspešnija učesnica prvog dana. U finalu takmičenja dama puškom, trijumfovala je sa visokih 252,4 kruga, ispred koleginice iz reprezentacije Sanje Vukašinović, inače članice Novog Sada 1790, i takmičarke Policajca Ivane Marić. Vukojevićeva je osvojila dva zlata , jer trijumfovala je i u juniorskoj konkurenciji. Teodora će na EP biti članica seniorske reprezenacije.


Vojvodina kup u subotu i nedelju u Novom Sadu


Sve tri medalje u takmičenju muškaraca puškom osvojili su seniorski reprezentativci. Najprecizniji je bio najmlađi – Lazar Kovačević, strelac Jagodine 92, sa 251,7 krugova. Iza sebe ostavio je iskusnije drugove iz ekipe Milutina Stefanovića („Čika Mata“) i Milenka Sebića (Novi Sad 1790). Kovačević je ostvario i najvredniji rezultat dana u kvalifikacijama – 632,7. Najbolji rezultat kvalifikacija u ženskoj konkurenciji postigla je Andrea Arsović.


U kategoriji juniora najuspešniji je bio Petar Erdei , član Novog Sada 1790.


Damir Mikec i Zorana Arunović, jedan od najboljih miks parova pištoljem na svetu, je u obe faze kvalifikacija bio najprecizniji, a u meču za zlato ubedljivo je pobedio ekipu Novog Sada 1790, u kojoj su gađali reprezentativka Brankica Zarić i Rastko Jokić. Treći je bio tandem Kikinde, za koji su se nadmetali član nacionalnog tima Duško Petrov i Jelena Tomić.


Turnir se završava u nedelju pojedinačnim takmičenjima pištoljem i nadmetanjima miks parova puškom.


Vazdušna puška


Žene: 1. Teodora Vukojević (Srbija ) 252,4, 2. Sanja Vukašinović (Srbija) 250,6, 3. Ivana Marić (Policajac)  228,6... Kvalifikacije: 1. Andrea Arsović (Srbija) 628,3, 2. Vukojević 627,6, 3. Vukašinović 627,3... Samo juniorke: 1. Teodora Vukojević 627,6, 2. Aleksandra Havran 627,1, 3. Emiija Ponjavić 624,6 (sve tri reprezentacija Srbije)...


Muškarci: 1. Lazar Kovačević 251,7, 2. Milutin Stefanović 248,5, 3. Milenko Sebić 228,0 (svi reprezentacija Srbije).... Kvalifikacije: 1. Kovačević 632,7, 2. Stefanović 629,2, 3. Petar Erdei (Novi Sad 1790) 623,3... Samo juniori: 1. Petar Erdei (Novi Sad) 623,3, 2. Marko Ivanović (Srbija) 619,8, 3. Matej Rašić (BiH) 618,5...


Finale Kupa Srbije: Dve duple krune


Vazdušni pištolj, miks


Meč za zlato: Srbija (Zorana Arunović/Damir Mikec) – Novi Sad 1790 (Brankica Zarić/Rastko Jokić) 16:2 u poenima. Meč za bronzu: Kikinda (Duško Petrov/Jelena Tomić) – Pančevo 1813 (Marina Mijatović/Velimir Ninković) 17:3.


Kvalifikacije – Prva faza: 1. Srbija  582, 2. Kikinda 566, 3. Novi Sad 564 krugova... Druga faza: 1. Srbija 1 386, 2. Novi Sad 381,3. Kikinda 380...



Ministar Vanja Udovičić u poseti strelcima


Ministar omladine i sporta Republike Srbije Vanja Udovičić posetio je danas Vojvodina kup i razgovarao sa rukovodstvom Saveza, stručnim štabom i reprezentativcima o planovima, pre svega o najvećem izazovu u ovoj godini, Olimpijskim igrama u Tokiju.


Ministar se oprobao i na vatrenoj liniji, ispalio je nekoliko hitaca je pištoljem.


-Šampionske medalje stvaraju samo timovi koji su odlučni i jaki, koji ne staju pred izazovima i veruju da i znaju i mogu da stignu do cilja. Svaki detalj je važan, a neretko i odlučujući i zato smo tu da direktno komuniciramo o svemu i svakodnevno. Naši reprezentativci u streljaštvu su rešeni, motivisani, vredni i posvećeni, a mi smo tu da im pružimo svu moguću podršku, i na terenu, ali i van njega, da kada je najvažnije imaju mirnu ruku i hitac koji pogađa metu- rekao je, između ostalog, ministar Udovičić.


Nenad Putnik, predsednik Streljačkog saveza Srbije je kazao:


- Tokom prijateljskog i srdačnog susreta, ministar je sa strelcima razgovarao o uslovima u kojima treniraju i o tome šta im je još neophodno tokom priprema i ponudio svu pomoć. Ministru Udovičiću se zahvaljujemo kako na poseti, tako i na kontinuiranoj podršci, koju dobijamo, posebno u olimpijskoj godini. Vrlo se trudi da sportistima obezbedi adekvatne uslove za rad. Takođe, pruža nam i veliku podršku da završimo projekte po pitanju infrastrukture, izuzetno važne za razvoj srpskog streljaštva.


Milutin Stefanović, reprezentativac Srbije i osvajač olimpijske kvote puškom, je istakao:


 -Kao bivši sportista, ministar Udovičić odlično razume naše potrebe. Dosadašnjom podrškom i angažovanjem zaslužio je naše poštovanje i poverenje. Mi strelci u njemu imamo pouzdanog partnera.


Datum: 04.04.2021. Autor: Streljački savez Srbije

PROČITAJTE JOŠ...