x

ARKUS liga: Partizan i Železničar bez prava na kiks

ARKUS liga: Partizan i Železničar bez prava na kiks Foto: Maja Nastić / Arkus liga

Vikend pred nama rezervisan je za mečeve sedmog kola plej-ofa rukometne ARKUS lige. Na programu su tri susreta, s obzirom na to da su Vojvodina i Metaloplastika međusobni duel odigrale u sredu, zbog obaveza u SEHA ligi. 

Kako su Novosađani jedini tim bez ijednog poraza u doigravanju za prvaka Srbije, dok ih Šapčani prate sa drugog mesta na tabeli, Partizan i Železničar više nemaju pravo na kiks, ukoliko žele da ostanu u trci za prve dve pozicije. 

Crno-beli u subotu od 18:30 dočekuju ekipu Dubočice 54 na Banjici, a dva tima već su se sastajala tokom prvog dela takmičenja. U Beogradu su slavili crno-beli (27:20), dok je na jugu Srbije pobeda pripala Leskovčanima (29:27).

Pola sata kasnije počinje meč između Rudara i Radničkog. Kostolčani će na svom terenu pokušati da repriziraju trijumf iz prvog dela ARKUS lige, kada su u novembru slavili 34:22. Međutim, ni gosti se neće tako lako predati, jer je susret u Kragujevcu pripao njima – 34:29. 

U nedelju od 18 časova Dinamo dočekuje Železničar 1949, u prvom duelu dva tima ove sezone. Pančevci u meč ulaze posle dva vezana poraza, dok su Nišlije pune samopouzdanja posle dva ubedljiva trijumfa.

TABELA: Vojvodina 14, Metaloplastika 10, Železničar 1949 7, Partizan 7, Dubočica 54 5, Dinamo 4, Radnički 3, Rudar 0. 

Datum: 03.04.2021. Autor: Ana Jovanović

PROČITAJTE JOŠ...