x

Kragujevčani bi da zamute Tamiš

Kragujevčani bi da zamute Tamiš Foto: SPD Radnički

Seriju od tri uzastopna gostovanja u Košarkaškoj ligi Srbije košarkaši Radničkog završavaju u pančevačkoj hali „Strelište“, gde će u subotu, 3. aprila, od 18 časova odmeriti snage sa domaćim Tamišom, u utakmici pretposlednjeg 29. kola.


Činjenica da su pobedom u Lazarevcu osigurali opstanak u ligi pomalo je opustila Kragujevčane, koji su na gostovanju beogradskom Dinamiku prošlog vikenda pretrpeli ubedljiv poraz (95:121). Treba istaći da je trener Radničkog Ivica Vukotić na ovoj utakmici odmarao nekolicinu iskusnijih igrača, a da su nešto veću minutažu dobile mlađe snage.


U svakom slučaju, poraz od Dinamika podigao je budnost u taboru Šumadinaca uoči gostovanja ekipi Tamiša u Pančevu, gde će košarkaši Radničkog pokušati da poprave utisak i dođu do svoje dvanaeste pobede u sezoni.


Tamiš je ekipa koja zauzima sedmo mesto na tabeli Košarkaške lige Srbije, sa učinkom od trinaest pobeda i četrnaest poraza. Pančevci čitave sezone igraju u ritmu „toplo-hladno“, pa su tako nakon serije od tri uzastopna trijumfa, u poslednja dva kola pretrpeli poraze u susretima sa novosadskom Vojvodinom i Pirotom.


Dinamik napunio koš Kragujevčana


Pančevački tim predvodi sjajni Amerkanac Brevin Pricl, vodeći strelac ekipe sa prosekom od 14,4 poena po utakmici. Pored njega, okosnicu ekipe Tamiša ove sezone čine dvojica iskusnih igrača Ivan Smiljanić i Zoran Krstanović, a tu su još i odlični centar Nikola Vujović, mladi Marko Pavićević i još jedan Amerikanac Džonatan Džordan.


Košarkašima Radničkog je prethodni duel sa ekipom Tamiša ostao u gorkom sećanju. Bilo je to u trenutku kada je kragujevački tim očajnički tražio izlaz iz serije loših rezultata, a umesto planirane pobede dobio je još jedan težak udarac, budući da su Pančevci odneli dva boda iz „SBB Jezera“ (88:81). 


Koliko je taj poraz uzdrmao Kragujevčane, dovoljno govori podatak da je ubrzo nakon ove utakmice tadašnji trener Radničkog Igor Todorović odlučio da podnese neopozivu ostavku.


To je dovoljan razlog da Šumadinci u predstojeći meč uđu vrlo motivisani, kako bi se ekipi Tamiša revanširali za poraz u prvom delu sezone i ujedno popravili položaj na tabeli uoči poslednjeg kola i utakmice sa kraljevačkom Slogom u „SBB Jezeru“.


Datum: 02.04.2021. Autor: SPD Radnički

PROČITAJTE JOŠ...