x

Radnički nakon preokreta slavio u Zaječaru

Radnički nakon preokreta slavio u Zaječaru Foto: SPD Radnički

Rukometašice Radničkog su u zaostaloj utakmici 15. kola Superlige za žene savladale ekipu Zaječara 1949 u gostima rezultatom 29:26, poluvreme 11:12 i tako pokazale da su brzo prebolele poraz od šampiona Jagodine. Nakon ove pobede, Radnički se i dalje nalazi na petom mestu na tabeli sa osvojenih 18 bodova i utakmicom manje.


Ekipa Zaječara se značajno pojačala na polusezoni i uprkos nezavidnom položaju na tabeli, u poslednjih par utakmica prikazuje dobre partije i tvrd je orah svim protivnicama. Zaječarke su bolje otvorile utakmicu i konstantno bile u vođstvu od prvog trenutka, u čemu su im značajno pripomogle igračice Radničkog, koje su u meč ušle nervozno napravivši veliki broj tehničkih grešaka, što je rezultiralo opipljivim vođstvom domaćina (7:2, 11. min).


Radnički putuje u Zaječar po nove bodove


Nakon minuta odmora šefa struke Radničkog Kurandića, Kragujevčanke su počele da ulaze u ritam, prikazavši na mahove svoju prepoznatljivu igru, ali nikako nisu uspevale da značajno smanje minus na semaforu. Tek od 27. minuta i vođstva domaćih igračica 12:8, gošće brzometnom paljbom i serijom 3:0 uspevaju da na odmor odu sa minimalnim minusom na kontu, 12:11.


Očekivalo se da će Radnički startovati silovito u drugom poluvremenu i da će brzo nadoknaditi rezultatski zaostatak. No, nije sve išlo tako glatko. Već u 35. minutu Zaječar ponovo ima prednost od 3 gola (15:12), koju uz manje oscilacije održava neko vreme. Bilo je potrebno par dobrih odbrana, svođenje grešaka na minimum da bi Radnički konačno pogotkom Stepanovićeve u 45. minutu došao do izjednačenja (18:18). Rezultatsko poravnanje je dalo krila Kragujevčankama, koje agresivnošću u odbrani i staloženošću u fazi napada prelaze u konstantno vođstvo od par golova razlike. Samo u jednom trenutku u 54. minutu Zaječar uspeva da smanji na gol zaostatka (24:25), ali su rukometašice Radničkog znalačkom i iskusnom igrom odbile taj napad i preostalih 5 minuta rutinski privele utakmicu kraju konačnim rezultatom 26:29.


Radnički dominantnom igrom do prvih prolećnih bodova


U redovima Zaječara najefikasnija je bila Jovana Veljković sa 8 pogodaka, dok su kod Radničkog titulu najboljeg strelca podelile Katarina Stepanović, Teodora Veličković i Ajlin Bjelak sa po 6 postignutih golova.


Igrač utakmice: Lidija Vujadinović (Zaječar)

RK Zaječar 1949 – RK Radnički: 26:29 (12:11)

Zaječar: Hala „Kraljevica”. Gledalaca: /
Sudije: Igor Nikolić, Dušan Cvetković

Sedmerci: Zaječar 5 (2), Radnički 7 (5)
Isključenja: Zaječar 10 min, Radnički 8 min


Zaječar: Knežević 5, Milošević, Stanković, Veljković 8, Mančić 3, Petković 1, Stevanović, Balević, Novakov 4, Ivanić 3, Belić 2, Vujadinović (10 odbrana, 2 sedmerca), Redžeplar.


Radnički: Veličković 6, Stojanac, Bjelak 6, Stepanović 6, Nedeljković, Stošić 3, Hasanović (4 odbrane, 1 sedmerac), Vlašković, Stoiljković, Petrović, Rašković, Agatunović 3, Ilić (sedmerac), Vasović, Kolak 5.


Naredne subote, rukometašice Radničkog putuju u Šabac na duel sa Medicinarom u okviru 17. kola Superlige za žene.


Datum: 01.04.2021. Autor: SPD Radnički

PROČITAJTE JOŠ...