x

Vojvodina slavila u velikom derbiju protiv Metaloplastike

Vojvodina slavila u velikom derbiju protiv Metaloplastike Foto: Arkus liga

Rukometaši Vojvodine korak su bliži osmoj tituli prvaka Srbije u nizu. Oni su večeras u Šapcu savladali ekipu Metaloplastike rezultatom 26:20 (14:10), u sedmom kolu plej-ofa ARKUS lige. Novosađani su tako povećali prednost na tabeli u odnosu na drugoplasirane ,,plastičare“ i sada imaju 14 bodova. Metaloplastika ih prati sa deset. 

ARKUS liga: Železničar ubedljiv protiv Metaloplastike

Kao što je Boris Rojević najavljivao, njegovi izabranici doputovali su u Šabac puni samopouzdanja, uz imperativ pobede. Osim početne prednosti, kada su igrači Veselina Vukovića poveli 1:0, domaćin ni u jednom trenutku nije uspeo da dođe do vođstva. 

Šapčani su u pojedinim momentima, tokom prvih 30 minuta igre, uspevali da priprete gostima i smanje zaostatak, ali nedovoljno da bi ozbiljnije ugrozili lidera na tabeli. 

ARKUS liga: Vojvodina se radovala u derbiju kola

Za igrača utakmice izabran je golman Vojvodine Svetislav Verkić (11 odbrana), dok je najefikasniji u pobedničkoj postavi bio Mladen Šotić sa sedam postignutih golova (šest sedmeraca). U sastavu Metaloplastike najbolji strelac je bio Borivoje Đukić sa četiri pogotka. 

TABELA (PLEJ-OF): Vojvodina 14, Metaloplastika 10, Železničar 1949 7, Partizan 7, Dubočica 54 5, Dinamo 4, Radnički 3, Rudar 0.

Datum: 01.04.2021. Autor: Ana Jovanović

PROČITAJTE JOŠ...