x

Partizan slavio minimalnim rezultatom

Partizan slavio minimalnim rezultatom Foto: SPD Radnički

Rukometaši Radničkog su u sjajnoj utakmici 6. kola plej-ofa Arkus lige poraženi na svom terenu od ekipe beogradskog Partizana rezultatom 24:25, poluvreme 11:13. Radnički se trenutno nalazi na sedmom mestu tabele plej-ofa sa osvojena 3 boda.


Rukometaši Radničkog su u meč sa beogradskim Partizanom ušli čvrsto rešeni da dokažu da na domaćem terenu sa njima nema šale. Iako desetkovani brojnim povredama, frenetičnom borbenošću i angažovanjem u prvih 20 minuta duela su se uspešno nosili sa favorizovanim gostima, koji su u Kragujevac došli u punom sastavu. Čvrsta odbrana potpomognuta i večeras odličnim Gemaljevićem na golu je dugo odolevala naletima gostiju. Partizan u 21. minutu prvi put dolazi do 2 gola prednosti (7:9), no uporni Kragujevčani uzvraćaju serijom 4:0 pogotkom Stošića u 27. minutu prelaze u vođstvo (11:9). Beograđani uzvraćaju istom merom i istovetnom serijom na poluvreme odlaze prednošću 11:13.


ARKUS liga: Železničar ubedljiv protiv Metaloplastike


Žestoko je krenuo Partizan početkom drugog dela igre, raspucao se mladi Petrić, razbranio se Trnavac i već u 38. minutu dolazi do kapitalne prednosti (13:18). Visoko vođstvo nije obeshrabrilo domaćina, usledila je munjevita serija i za tili čas prednost se istopila na samo gol prednosti (17:18, 42. min). Danak kratke klupe i nemogućnost šire rotacije je uzela danak, tako da Partizan za nepunih 8 minuta vraća najveću prednost (18:23, 50. min). Majstori drame iz grada na Lepenici izvlače iz sebe poslednje atome snage i u duhu svoje tradicije, utakmicu uvode u neizvesnu završnicu. U poslednji minut, golom Barudžića iz kontranapada se ulazi minimalnim vođstvom gostiju 24:25, što se ispostavilo i krajnjim rezultatom, jer je preostalo premalo vremena za potpuni preokret. Raduje činjenica da su rukometaši Radničkog po ko zna koji put pokazali visok karakter i želju da ne polože oružje pred bilo kojim protivnikom.


U redovima Radničkog tradicionalno najefikasniji je bio Miloš Barudžić sa 7 pogodaka, dok je kod gostiju golgeterski dominirao Aleksa Maksić sa 8 postignutih golova.


Podela plena u SBB Jezeru


Igrač utakmice: Aleksa Maksić (Partizan)

RK Radnički – RK Partizan: 24:25 (11:13)

Kragujevac: SBB hala Jezero. Gledalaca:/
Sudije: Nikola Bakmaz, Branko Radaković
Sedmerci: Radnički 7 (5), Partizan 5 (2)
Isključenja: Radnički 10 min, Partizan 6 min


Radnički: Gemaljević (11 odbrana i 2 sedmerca), Vuković 4, Stošić 2, Mutavdžić 1, Petrović, Dobrosavljević, Barudžić 7, Knežević, Utvić 1, Stevanović, L. Đerić 2, Stanojev 4, Bogdanović 3, S. Đerić.


Partizan: Mihajlov (sedmerac), Dragović, Bajčeta 1, Lasica 3, Grubić 2, Ivanović, Trnavac (9 odbrana i sedmerac), Mandić, Mićić 1, Gudurić, Dimitrijević 2, Maksić 8, Petrić 5, Pižurica 1, Bojanić 2, Nešić. 


U narednom, 7. kolu plej-ofa Arkus lige, Radnički putuje u Kostolac gde će ih ugostiti domaćin Rudar.


Datum: 28.03.2021. Autor: SPD Radnički

PROČITAJTE JOŠ...