x

Bogdanović na pripremama seniorske reprezentacije

Bogdanović na pripremama seniorske reprezentacije Foto: SPD Radnički

Rukometni klub Radnički je za nepunih pet godina postojanja postigao sjajne rezultate, počev od A selekcija u obe konkurencije, tako i u radu sa mlađim selekcijama. Brojni su igrači i igračice članovi pionirske, kadetske i juniorske selekcije, a Kragujevčani su nedavno dočekali i da imaju predstavnika u seniorskoj konkurenciji. Mladi i izuzetno talentovani pivot Ilija Bogdanović već duže vreme pruža sjajne partije, što nije promaklo iskusnom oku selektora rukometne reprezentacije Srbije Toniju Đeroni, koji ga je uvrstio na najnoviji spisak u želji da se i lično uveri u njegove kvalitete.


U pauzi napornih treninga u kampu u Staroj Pazovi, Ilija je podelio utiske sa okupljanja:


Poziv za seniorsku reprezentaciju predstavlja ostvarenje dečačkih snova. Drago mi je što je  usledio baš iz Radničkog, iz domaće, Arkus lige, jer je to dokaz da je trudom, radom i upornošću sve moguće. Nadam se da je i dobar primer mlađim igračima.


Kako su te prihvatile reprezentativke kolege?

Odlično! U reprezentaciji vlada odlična atmosfera. Sloga, jedinstvo i pre svega jednakost su na veoma visokom nivou, što me još više čini ponosnim što sam deo ovog sjajnog kolektiva. Momci su me prihvatili kao da sam sa njima par godina, a ne samo par dana.


Jesi li zadovoljan radom na treninzima?

Prezadovoljan sam, uslovi u Staroj Pazovi su vrhunski, vredno radimo. Treninzi su jaki i  naporni ali izuzetno zanimljivi.


Poziv za reprezentaciju će ti dati dodatni motiv u karijeri?

Naravno da hoće, ovo je veliki podstrek za mene i signal da treba još više i napornije da radim i treniram, kako bi opravdao poverenje, kako selektora, tako i kluba iz kog dolazim, zaključio je Bogdanović u želji da će njegovim stopama krenuti mlade rukometašice i rukometaši iz plejade talenata omladinske škole Radničkog.


Datum: 12.03.2021. Autor: SPD Radnički

PROČITAJTE JOŠ...