x

Šumadinci merkaju novi trijumf nad Užičanima

Šumadinci merkaju novi trijumf nad Užičanima Foto: SPD Radnički

Osokoljeni dobrom igrom i pobedom nad ekipom Dunava proteklog vikenda, košarkaši Radničkog putuju u Užice, gde ih u sredu od 18 časova očekuje zaostali meč 20. kola Košarkaške lige Srbije protiv domaće Slobode.


Posle dužeg vremenskog perioda, Kragujevčani su protiv ekipe iz Starih Banovaca konačno odigrali jednu utakmicu lišenu rezultatskih turbulencija i ubedljivim trijumfom pokazali su da im je mesto u sredini tabele. 


Činjenica je da se nakon pobede nad „alasima“ lakše diše, ali to nikako ne znači da je Radnički prebrinuo sve brige oko opstanka u najvišem stepenu takmičenja. Zbog toga izabranici Ivice Vukotića nemaju nameru da se opuste, već im je cilj da samu završnicu prvenstva odigraju što je moguće bolje, kako bi osigurali prvoligaški status i ostvarili što je moguće veći pomak na tabeli.


Radnički zaledio Dunav na minus 28


Gostovanje ekipi Slobode u Užicu svakako je veliki ispit za Šumadince, koji će pokušati da po drugi put u ovoj sezoni „uzmu meru“ popularnim Erama. Za Užičane je ovo prvi prvenstveni meč nakon trećeg „balona“ ABA 2 lige, održanog u Sarajevu u periodu od 1. do 7. marta, na kome su zabeležili skor od jedne pobede i dva poraza.


Prethodno su košarkaši Slobode vezali tri uzastopna neuspeha u Košarkaškoj ligi Srbije, čime su sebi znatno umanjili šanse da se i ove godine nađu među tri najbolje plasirane ekipe na konačnoj tabeli, koje će nastaviti borbu za titulu.


Evidentno da je zgusnut raspored utakmica kod Užičana izazvao blagi „zamor materijala“, što će Kragujevčani naravno pokušati da iskoriste kako bi pribeležili novu prvenstvenu „recku“ na svoj konto.


Sloboda je jedna mlada i poletna ekipa, koja igra izuzetno dobro ove sezone. Prilično su nas namučili u prethodnoj utakmici u „SBB Jezeru“ i jedva smo uspeli da ih dobijemo. Moramo pronaći način da ih nekako usporimo, naročito kada je u pitanju ta njihova igra u tranziciji, i da probamo da ih dobijemo na iskustvo. Ukoliko odigramo kao protiv Dunava u nedelju, možemo se nadati povoljnom rezultatu, uveren je trener Radničkog Ivica Vukotić.


Radnički u finišu sezone jači za iskusnog internacionalca


Strateg Kragujevčana će na predstojećem gostovanju u Užicu imati opciju više na klupi, s obzirom da je novajlija Miloš Macura konačno dobio „zeleno svetlo“ za nastupe na utakmicama Košarkaške lige Srbije.


Svakako da smo dolaskom Macure dobili opciju više na poziciji „četvorke“. S obzirom na bogato igračko iskustvo koje poseduje, sigurno će nam značiti u samoj završnici sezone, posebno sada kada smo nakon pobede nad Dunavom u izvesnoj meri skinuli taj psihološki teret, apostrofirao je Vukotić. 


Podsetimo, Radnički je u prvom delu sezone savladao Užičane u „SBB Jezeru“ rezultatom 92:90, a junak meča bio je Matija Popović, koji je pogotkom uz zvuk sirene doneo trijumf Kragujevčanima.


Datum: 09.03.2021. Autor: SPD Radnički

PROČITAJTE JOŠ...